17 februari 2013

Vinter eller vår?


Fyra nya

Idag tar vintern nya tag ute, det snöar igen även om det mest blir blaskigt när det når den varma marken. Marken som fortfarande är helt snötäckt...

För att ge mej lite vårkänslor åkte jag in till Weibulls för att kolla om de börjat sälja pelargonsticklingar och visst var det så. Köpte med mej två  Mårbacka, en vit och en Mårbacka Tulpan och två hängpelargoner med svart/röda blommor. De har fått ny jord och lite större krukor och står nu på fina Matteusfatet på trappavsatsen.

Jag tittade till förra årets pelargoner som stått i förrådet för vintervila och de är nog bortom all räddning. Det är tyvärr för varmt därinne, till nästa vinter ska jag chansa på kallförrådet för vintervilan om man nu måste låta de gå i vila. Måste man?

Ha nu en fortsatt fin kväll!7 kommentarer:

 1. Mårbacka pelargon är min favorit av pelargoner...helst i ett sommarfönster med spetsgardiner....nu längtar man till torpet o sommaren ;))men än så är det vinter, kan man lugnt påstå..titta in hos mej får du se hihi....
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Nej måste måste man nog inte... Jag har egentligen ingenstans att övervintra mina, de få jag har kvar. De har fått stå i det kallaste rummet och fått minimalt med vatten under vintern. Jag har precis klippt ned dem och om några veckor ska de få ny jord, en var jah nog för håty med så den klarar sig nog inte... Men mina är rosa och nu är jag sugen på att pröva vita...

  Lycka till!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Vårkänslorna kommer när man ser bilden
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 4. Så de har kommit nu, sticklingarna, jag skall nog ha mig ett par till :) skönt att få lite minivår. Ha det ♥

  SvaraRadera
 5. Sådant ställe har inte vi i närheten. Som säljer sticklingar så alltså. Jag ska fixa mig några egna sticklingar snart tänker jag. De pelargoner som står i verandan nu ska klippas och då kan där bli till nya.
  Måste vila? Hur menar du då med vila. Man måste inte ställa dem mörkt. Ju varmare de står desto mer ljus behöver de ha. Mina har stått på vinden vid ett fönster. Där är ändå inte jätteljust, inte alls. Kallt är där ofta. Det kan frysa på rutorna men ingen blomma har frusit någon gång. Det kan nog ha varit nära kanske. Nu när det närmar sig våren tar jag ner dem till verandan. Där är mer ljus och lite jämnare temperatur pga ett litet element.
  Snart blir det nerklippning och omplantering och sedan flytt till Lugnet om det inte kommer en riktig köldperiod (då blir det dyrt att ha fläkten igång).

  Lycka till med sticklingarna!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte hur man ska göra, kallt med ljus har jag hört. älskar mårbacka. Kram Nilla

  SvaraRadera
 7. Mina pelargoner får aldrig vila och det funkar hur bra som helst.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...