24 mars 2013

Uppdatering

Återigen en sjukrapport, bara om du vill!

Fjäderägget från Zetas, det jag bara köpte ett av!


Ännu vet jag inte vad jag drabbats av! Här och här kan ni läsa vad som hänt tidigare.

Jag har antagligen inte hemokromatos, jag har bara en halv gen som skulle tyda på det och man ska ha två, utan troligtvis någon annan leversjukdom som binder järnet i blodet. Och något som gör att blodet inte koagulerar riktigt som det ska och något som gör mej "gul".

Igår var jag på ultraljud av levern och den ser fin ut, har normal form och inget som tyder på cancer, tumörer eller skrumplever...vad man kan se på ultraljudet alltså!
Nu väntar jag på att de ska göra en ultraljudsbiopsi, förhoppningsvis har de lyckats knöka in mej redan på onsdag annars får jag vänta till nästa onsdag.

Och det här är outhärdligt! Jag känner mej frisk, värken i lederna som jag först sökte för är i princip borta och det enda som är kvar är den enorma tröttheten. Men jag tänker att den nog också kan orsakas av att jag är rädd och orolig.
Jag försöker trösta mej med att vad det än är jag lider av har jag kommit under behandling tidigt, tack vare en läkare som verkligen kostade på mej alla blodundersökningar som finns.
(Ni minns kanske hur det var i höstas när jag gick med två bakterier i luftrören som jag inte fick diagnostiserade förrän jag gick till en privatläkare.)

Så är det alltså och mellan varven "glömmer" jag att jag är sjuk och försöker se fram emot en påskhelg med god mat och påskägg fyllda med godis och presenter.
Maken tog in påsklådan igår och jag tittade ner i den och stängde den lika fort! Jag nöjer mej med påskris, gula blommor och ett och annat fint prydnadsägg i år.

Nu är det söndag lunch och maken fixar något gott att äta, sedan tar vi bilen ut på äventyr!

Ha det fint!
6 kommentarer:

 1. Karamelikramkram till dig Lena. Tänker på dig till och från och blir glad att höra att du "gör" små oaser av glädje mellan värken och smärtorna. All styrka till dig och ge inte upp :)
  Kram Annika

  Ps Älskar ditt fina svart/vita ägg.

  SvaraRadera
 2. Hoppas på det bästa!! Fräckt ägg! Ha det så gott det går!

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du hittade en bra läkare. Så viktigt att träffa någon som lyssnar och verkligen tar en på allvar. Håller tummarna för att du snart får svar och att det är lätt att fixa till. Bamsekram!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Men jösses så trist och jobbigt. Hoppas det ska lösa sig på det allra bäst sätt.

  Krya på dig och sköt om dig

  SvaraRadera
 5. Bra läkare borde vara en självklarhet men så är det inte alltid. Håll hårt i din!
  Hoppas maten smakade och att bilturen var trevlig.
  Du vet var jag finns.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Har tänkt på dig, Lena!
  Ovissheten är ibland värre än att veta vad det är men så skönt att det inte var hemokromatos i alla fall! Skönt att värken är borta, har själv haft värk i många år så jag vet vad det innebär. Hoppas tröttheten också försvinner.
  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...