4 maj 2013

Det knoppas och spritter


Kaprifol


Så otroligt fort det går nu!

Är lite förundrad över att kaprifolen knoppas, jag högg av ganska tjocka rötter i höstas när jag förberedde surjordsrabatten och trodde nog jag tagit kål på den. Men icke, vi får ännu en sommar njuta av den underbara doften. Om någon vecka ska jag ta bort alla döda grenar, behöver bara ha riktig koll så jag inte tar bort något som kan ge blommor.

Kaprifolen är helt kal den första metern, någon som har förslag på hur jag ska hantera det? Fylla upp med en ny eller kanske låta en klätterhortensia slingra sig upp?

Undrar just om kaprifolen kommer klara surjorden...

Idag ska vi ägna dagen åt förberedelser för morgondagens firande av den nyblivna 15-åringen. Här ska bakas och städas. Kanske ska jag putsa de där sandiga fönstren mot atriumgården också.
Säkert kan ni som följer mej via Instagram få vidare rapporter!

Ha en underbar lördag (i sol och värme?)!


3 kommentarer:

 1. Nu är det en härlig tid, när knopparna börjar komma på allt;)
  Vi ska en sväng till torpet idag;)......
  önskar dej en fin helg!!!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Tror kaprifol överlever det mesta. Jag vet inte alls vad man gör om den är kal nedtill, blev ju inte bekant med den förrän vi flyttade hit ned.
  Hoppas ni får en solig dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Kaprifoler tål det mesta. Vad de tycker om surjord har jag aldrig pratat(Haha, nu var jag lite rolig va?) med dem om men det ger sig. Går nog bra. Man kan ju klippa ner den successivt också typ en tredjedel per år eller så för att föryngra den.

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...