17 maj 2013

Lökar i min trädgård


Snövita

Näe, det var nog inte knoppar av kaprifolen i förra inlägget utan vanliga blad på tillväxt!

Nu vet jag i alla fall att jag har rätt när jag skriver att blomman på bilden är en pärlhyacint och den växer i min altanrabatt.
Jag satte få lökar i höstas och då menar jag verkligen få. Jag visste ju inte riktigt vad jag mer skulle plantera i rabatten nu i vår och ville inte att lökarna skulle ta för mycket plats. Det blir annat denna höst och då ska jag fylla på med de sorter jag haft nu, dubbel snödroppe och pärlisarna. Däremot vet jag inte hus jag ska göra med kungsängsliljan, av 5 lökar har bara en titta upp och jag ser ingen tillstymmelse till de andra. Än.

I morgon är det städdag i föreningen och jag antar att jag kan få egen tid i min lilla trädgård. Funderar på att plantera några luktärtor, jag sparar några inne så jag har om frosten tar de uteplanterade.

Nu önskar jag er alla en trevligt varm och solig helg!


5 kommentarer:

 1. Men hallelulja, jag har ju glömt att så luktärtor i år. Attans pannkaka, undrar just om det är lite för sent nu mån tro, får nog köpa mig några plantor istället kanske. Fast iof, det är ju nästan en månad tills de ska ut. Hmm.

  Mina kungsängsliljor har kanske hälften kommit upp MEN det är endast blomknopp på två enstaka. Nu är mina i total skugga men ändå. trök

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Mina pärlhyacinter har tyvärr blommat ut. Jag har lila och vita. Nu har jag även sett rosa (!) i en katalog! Sugen som bara den att beställa dem.
  Med aklejorna blir det nog bara en sort ser det ut som. De rosa har börjat blomma ute i rabatten. Av fröna verkar det inte bli mycket, tyvärr.
  Ha en skön helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 3. Blir lite trädgårdssugen när jag läser ditt inlägg, här växer eller blommar ingenting ännu, och det beror helt och hållet på de som bor i huset;) Tack för inspiration:)

  Kram i solen:)

  SvaraRadera
 4. Kikar in för att önska dej trevlig Pingst helg!!!
  Hoppas du har det bra!
  kram bia

  SvaraRadera
 5. Älskar pärlhyacinter! Vilken härlig bild!

  Trevlig helg,
  Jenny

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...