10 juli 2013

Nu har jag bara...regn hos mej


Välfylld regntung stjärnpelargon

Äntligen regnar det hos oss och nu har det hållit på nästan oavbrutet i 16 timmar. Inget ösregn just, utan mer att sånt där ganska stilla härligt sommarregn. Och det finns hopp om att det avtar.

Det är en konstig dag hos oss.
Vi är trötta eftersom vi inte somnade förrän efter tre i natt efter ett härligt återseende av dottern på Arlanda. Hon sprudlar av lycka och när jag frågar om hon kan plocka ut det finaste minnet från språkresan till Malta säger hon att det inte går, allt var så bra och över förväntan. Möjligen var båtutflykten till Den Blå Lagunen en höjdpunkt.
Att hon vet att hon kan föra riktigt djupa samtal på engelska i vitt skilda ämnen är en värdefull erfarenhet, även om just skolarbetet kanske inte var det bästa.
Jag skulle så gärna velat höra henne diskutera främlingsfientlighet och religion med värdmamman.

Konstig dag, ja. Regnandet gör att man vill hålla sig inomhus och samtidigt är vi lite för sega för att orka ta itu med något inne. Tvättmaskinen gör förstås sitt med att tvätta maltakläder rena, men annars går allt på sparlåga. Ganska skönt, egentligen!

Nu hoppas jag på att få läsa vad ni tagit er för med en dag som denna!
5 kommentarer:

 1. Fint foto på dig snygging!
  Här är det sol, skönt tycker jag!
  Kakorna blev över förväntan bra, särskilt efter ett par timmar i kylen. Men de gick att äta innan också, hehe....

  kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att dottern är hemma och att allt gick bra! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag har gjort idag. Hämtat paket på macken (kläder vi beställt), druckit te på gräsmattan med Erica (som faktiskt har en ledig dag!), klippt vissna rosor, läst lite i Lugnet när solen försvann och det började blåsa, slumrade till där en stund, hämtat Oscar vid bussen, lagat mat, gjort müsli och frukostbullar som jäser över natten. Jag har ju gjort en del men ändå känns det som att jag inte fått något gjort. Konstigt.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det konstiga vädret har kommit hit idag. Ibland sol. Ibland ösregn. Ibland åska. Stod ute och planterade blommor med två barn. Plötsligt började det ösregn. In med allt. Precis då kom solen igen...

  Kram

  SvaraRadera
 5. Förstår att det var ett kärt återseende! Härligt att hon är så nöjd och att allt gått bra, sånt känns så skönt för ett mammahjärta!

  Jag tycker allt ni är värda lite regn efter den värme ni haft! Här har det svalnat av nu och risken är väl att det svala håller i sig nu lagom till min semester! Förresten... systerns chokladblomman är jag också avundsjuk på! Jag tycker min är stor men inte på långa vägar så...

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...