8 september 2013

Överraskningens kväll

Igår bildbombade jag Instagram, idag gör jag det här!

Jag kan liksom inte låta bli att låta er ta del av bilderna jag tog av vackra Stockholm igår kväll.
Maken överraskade med att ta med mej på ett besök på Taste of Stockholm, ett evenemang där ett tiotal bra restauranger bjöd på ett smakprov av sina rätter. Bjöd och bjöd förresten, man köpte tastepengar som sedan användes som betalning. Jag åt sju olika rätter, några delade maken och jag på, och den bästa var nog Sjömagasinets 63 gr. Äggula och kalixrom med brynt smör och dill, tätt följt av Restaurang Jonas med Sockersaltad Finest lax med rökt majonnäs, pepparrot- och örtolja och på en hedrande tredjeplats Adam& Albin med sina goda Friterade kroketter på kolja med friterad potatis och svartkål!
Allt detta ägde rum på vackra Riddarholmen, en ganska bortglömd, men fantastisk vacker stadsdel i Stockholm. Den bebyggdes av självaste Magnus Ladulås på 1200-talet. Nu är det mest olika typer av kontor i de vackra byggnaderna och jag tror inte ens att det finns ett café här numera...Så synd.

Härifrån ser man hela Riddarfjärden som omgärdas av stadsdelarna Södermalm och Kungsholmen. I fjärran ser man Stora Essingen och just i går kväll var himmelen så fantastiskt vacker med sina solbelysta moln och jag tog mängder med bilder, både med mobilen och lillkameran.
(Suck...) så vackert!

Idag fortsätter vi firandet. Min syster med familj, mamma och pappa väntas hit. Häromdagen skrev jag att jag bakat LCHF- fikabröd, de är goda men kanske inte så söta som fikabröd kan vara så för de som inte följer den kosten har jag kompletterat med köpekakor också. Tårtan däremot är LCHF-trogen, ska bli spännande att smaka den och också få höra vad mina gäster tycker om den. Hoppas jag kommer ihåg att fota - blir den bra kanske jag ska ge er receptet?!


2 kommentarer:

 1. Härligt med firandet och vilken fin överraskning din man gjorde. Vackra bilder på Stockholmen i kvällssolen.
  Kram
  Nelya

  SvaraRadera
 2. Skrev nog aldrig grattis i går kom jag på. Grattis en dag efteråt!
  Låter som en underbar kväll med en massa god mat. Härligt!

  Hoppas det varit bra ikväll också.

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...