29 juli 2011

Humleblomster på Helags

Så mycket vackert det växer på Helagsfjället!

Helags är det högsta berget nedanför polcirkeln och fjällstationen vi övernattade på ligger ungefär 1300 meter över havet.
(fjällstationen var mycket spartansk, ni förstår...den stora lyxen där var underbart god mat och fantastisk personal!).

Därifrån såg vi också Sveriges sydligaste glaciär. Det regnade hela tiden vi var på stationen så tyvärr tog jag bara ett fåtal fotografier där, ingen på glaciären (hur tänkte jag?).

Jag är definitivt ingen vildmarksmänniska, egentligen en ganska bekväm person, och jag har imponerat på man och dotter, men den här fjällvandringen är jag otroligt glad över att jag gjort!

Troligtvis var det första och enda gången jag fjällvandrade på detta sätt, men jag kan mycket väl tänka mej att ta långa dagsturer på fjäll för att sedan komma tillbaka till ett bra boende. Jag har upptäckt att det är skönt att utmana kroppen och se vad den tål och hur naturupplevelserna och den härliga luften påverkar mej positivt!

Har fortfarande vackra naturbilder på lager, kanske visar jag de framöver, annars är detta det sista från Helagsäventyret!

Äventyr 3!

2 kommentarer:

 1. Så trevligt att höra att du njuter av vandringen! jag är inte heller någon vildmarksmänniska men visst är det skönt att komma ut i skogen från trädgården...

  Ha en skön helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 2. Jag måste hålla med dig då det gäller att vandra i fjällen!! Själv har jag gjort det också, men bara EN gång, men skulle gärna göra om det!! Så fantastiskt med denna tystnad och de vackra vyerna. Vi gick ju förståss endast över dagen, men skulle gärna, som du, sova över i någon stuga, om jag kommer iväg en gång till!!!! Ha de gott!!!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...