20 november 2011

Inget julpynt här inte!


 Näe...här blir det badrum!

För ett drygt år sedan kunde vi börja använda våra badrum, efter en mardrömslik renovering.

Vi anlitade en firma som började renoveringen i början av juli. De skulle vara klara strax före skolstart och under tiden skulle vi bo på kollo. Så enkelt och smidigt!
Vi åkte hem då och då, för att hämta post, vattna blommor OCH kolla hur jobbet i badrummen gick. Och det gick inte bra!
För att göra en historia mycket kort: när vi kom hem söndagen innan vi skulle arbeta hade vi inget badrum alls att använda! Hela lägenheten var ett enda kaos, byggdam, igentejpade dörrar, deras sopor (matlådor, läskburkar) på golvet...
Som tur är har vi en bastu i föreningen och där finns en toalett som vi kunde använda. Men ni kan väl tänka er hur det är att i morgonrocken ta hissen ner dit och vara rädd att möta grannarna?
Vi hade naturligtvis kontakt med arbetsledaren som hela tiden försäkrade att på måndag...onsdag...lördag...är det klart! Och "När du fyller år ska du kunna ta ett skönt bubbelbad"!

Det mest absurda under denna tid var när jag i september fyllde jämt och familjen ordnat god middag en lördag och vi samtidigt hade en plattsättare hos oss som arbetade i badrummet på nedre plan...tre meter från oss!

Med tiden blev vi duktiga på att tänka bort att det alltid var främmande män som arbetade hos oss medan vi försökte leva familjeliv!

Livsviktiga detaljer!

Till slut, i början av november förra året var det klart!

Bilderna är från det övre badrummet, det som dottern och jag använder mest. Vi har ett duschrum på nedre plan som också är vår "tvättstuga". 
När de väl var klara var och är vi fortfarande mycket nöjda med de val vi gjorde vad gäller kakel, klinker, möbler, den vägghängda toalettstolen, bubbelbadkaret, blandare etc.

Nu njuter vi av våra fina badrum!

Idag är det fin söndag och jag ska kanske förbereda den kommande adventshelgen. Göra något fint med mossan jag köpt, baka något med saffran i, putsa ett eller annat fönster eller bara göra det som faller mej in!

Ha en fin söndag, vad ni än gör!


9 kommentarer:

 1. Vilken mardröm!!! Hoppas att ni nu kan njuta i ert fina badrum, ser ut som ett spa. =)

  kram kram

  SvaraRadera
 2. En fastighetsägares värsta mardröm!
  Badrum som är så viktigt med alla skydd hit o dit..
  Nu ser det kanon ut, superfint!

  kram

  SvaraRadera
 3. Glassrecepten, ja... Det är som sagt på experimentstadium. =) Jag har utågtt från receptet på vaniljglass som följer med maskinen för att få rätt mängd av grädde och ägg etc och sedan har jag provat mig fram ur eget huvud. Jag testade att värma grädden och låta några "trekanter" Toblerone smälta i det. Har ju ätit Ben & Jerrys glass med kaksmulor i och tänkte att det måste ju gå att fixa själv - och det gick, hihi! Grädden blir dock svårvispad men till slut gick det. Klart att ni ska köpa en glassmaskin! =) Fördelen med den här maskinen är att (eftersom skålarna förvaras i frysen) man kan bli sugen på glass och efter 15 minuter i maskinen har man färsk glass. =) Tänk vad lyxigt att kunna bjuda sina gäster på hemgjord glass. Var lite rädd i början att den skulle bli "frostig" om man lade glassen i frysen för att stelna men den blir helt perfekt.
  Blir det en glassmaskin kanske? ;)

  kram

  SvaraRadera
 4. Fint blev det, när det väl blev klart.. *pheew*

  Idag ska jag adventspynta här hemma. Bakade lussekatter igår. Så efter pyntandet blir det lite glögg och lussekatter :P

  Ha en mysig söndag!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men fy vilken historia!
  Det där företaget finns inte längre hoppas jag!

  Men...fint blev det ju till slut, så det kanske var värt att trippa ner och låna bastutoan några gånger!

  Nu ska jag scrolla vidare här hos dig, för OJ vad mycket man missar när man varit borta från bloggen ett tag!

  Önskar dig en supermysig söndag!
  kram Hilla

  SvaraRadera
 6. Det där låter som en mindre trevlig och mycket långdragen renovering. Inte kul!

  Skönt att ni trivs nu i alla fall.

  Här tar vi igen oss efter gårdagen och diskar lite mellan varven. En slapp söndag behövs. Har dock kollat lamporna i slingor och stjärnor inför nästa helg.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Nej, men huvva vad hemskt! Så får det bara inte gå till! Vi ska börja renoverat våra badrum efter jul och jag hoppas att det inte blir någon liknande historia! Resultatet var dock strålande fint! Kramen

  SvaraRadera
 8. Vilket fint badrum det blev till slut. Långsam renovering är inte roligt särskild när det gäller ett badrum eller ett kök, dem viktigaste rummen i huset.
  Ha en skön kväll!
  Kram
  Nelya

  SvaraRadera
 9. Så vidrigt det lät med ert badrum och så underbart att det är färdigt till slut.

  Kram Annika

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...