19 november 2011

Orkidéer, lördag och kamera

I sovrumsfönstret...

...står de, de nyplanterade orkidéerna. De mår fint och är fulla av blommor och knoppar.

Kommer ni ihåg mitt förra inlägg om dem, då när jag skrev hur jag misskött dem. Får se hur länge jag ska missköta dem den här gången innan jag får dåligt samvete och ger dem rena krukor och ny jord.

Nu är dottern och jag hemma efter en inspirerande dag på fotomässan. Det viktigaste vi har med oss därifrån är vi inte kan någonting!
Som tur är blir en fotokurs i Canons regi vår räddning.
Efter tre timmars intensivutbildning kommer vi kunna veta allt om slutartid, bländare och ISO-tal. Kurserna ges en gång i månaden och jag tror jag ska boka in oss på den i januari eller mars.
Min canonkamera som jag fick i födelsedagspresent för två år sedan har dottern lagt beslag på och jag använder en Lumix kompaktkamera. Gillar att den är så liten att jag kan ha den i väska jämt och att det händer att bilderna blir bra.
Nu skulle jag vilja ha en Lumix systemkamera som är ett mellanting mellan vanlig systemkamera och en kompakt. Fördelen med den är att den är betydligt mindre än systemkameran, men att det finns möjlighet att köpa till olika objektiv och blixt. Och ändå så liten och lätt att jag kan ha den i väskan.
Tror en sån skulle passa mina syften!

Bild från Panasonic

Snäääälla tomten!

7 kommentarer:

 1. Vad kul det lät att få gå på Fotografiska! Det har jag velat göra nu hur länge som helst känns det som. Och så kul med fotokurs. Själv hinner jag inte fota någonting just för tillfället. Det är för mörkt och jag jobbar när det är ljust... *surar*

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Äntligen fick jag fingrarna ur!!! Hihi!! Tack!!
  Ha det gott gullLena!

  SvaraRadera
 3. Vilka roligheter ni är på, och spännande med fotokurs- något som jag också är sugen på. Har en systemkamera men vet inte om jag lärt mig nått egentligen haha.
  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det här med kameror är en neverending story, jag vill ha ny hela tiden! Men de kostar ju rackrn´s mycket...

  kram

  SvaraRadera
 5. Du röker väl inte...?

  kramen bananen

  SvaraRadera
 6. gu va roligt me fotokurs, de är något jag gärna skulle vilja gå på. Vet ju knappt va hälften av alla knapparna är till. Men man har ju lärt sig lite tack vare man börja blogga. Va fint din orkidé blommar. Jag har äntligen lyckats få knoppar på en jippi. Kram Kram

  SvaraRadera
 7. Det är roligt att gå fotokurs och man får många aha-upplevelser :) Bra att lära sig grunderna och inställningar.
  Jag hade en canonkamera som var lite mittemellan och den använde jag jättemycket! När jag köpte min sony, tog dottern över canonkameran. Jag gillar oxå när kameran är smidig att ha med sig.
  Gillar iden med omklädningshytt viss poppar det upp massor av ideer som man vill göra och listan är lång :)
  Ha en skön söndag ♥

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...