8 november 2011

Så vågat! Och jultankar!

Rosa ljusglas...

...i mitt annars så vit/svarta hem!

Dessa ljusglas är det enda med färg i vår undervåning just nu. Man kan tro att det känns färglöst och tråkigt, men jag tror inte man uppfattar våningen så. Färg finns naturligtvis i växter och tavlor.
Dessutom skapar nog, de av mej avskydda, ekytorna på köksö och arbetsbänkar värme till rummet!
(För övrigt har jag sålt vårt stooora ekbord, skönt!)

Jag har en annan färg som jag ibland använder och det är turkos. Just nu står de i ett skåp och väntar på sin tur att få visa upp sig!

Vi närmar oss julpyntartiden nu och jag är så ambivalent inför det!
Dottern och maken vill gärna att vi tar fram mycket julprylar, medan jag skulle vilja ta det väldigt lugnt i år.
Gärna adventsstjärnor och ljus i mängder och en och annan kär sak, men det kan räcka! Och inget pynt mer än just stjärnor och ljus före den 23:e december!
Julgranen köper make och dotter tre dagar före jul, men den kläs när allt är städat och fint på kvällen den 23:e!

För mej är tillverkning av godis det viktigaste, det kan få ta många helger i anspråk!
Och alla sillinläggningar jag gör tre dagar före jul!

Hur har ni det med julpyntandet? Vill alla i familjen samma? När startar ni pyntandet?


7 kommentarer:

 1. Vi har en gemensam tanke och vill inte ha för mycket pynt. Som du skriver så är det stjärnor, grönt och blommor. Jag sätter igång på allvar vid Lucia, sen åker en del ut till nyår och annat kommer in till festen...sen åker allt utom stjärnorna ut efter nyår! Låter väl bra?!

  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar blogg du har! Vi kommer antagligen inte ha något julpynt alls här eftersom vi flyttar runt jul. Så vi kommer bo i kartonger den tiden. Annars är jag inte mycket för jul och allt pynt. Kram

  SvaraRadera
 3. Riktig gran är ett måste hemma. Vi har alltid haft stooora granar. Men i år funderar jag på att ha en mindre. Men det visar sej den dagen vi ska köpa grna :)
  Annars är det mest vitt (såklart) julpynt här hemma. D. låter mej sköta hela den processen. Så det blir lite olika varje år. Ibland mer och ibland mindre pynt. Nu är jag mest inne på mina små söta vimplar som ska hängas här hemma. Måste hitta ett bra vitt snöre. Och jag måste bli klar med dessa innan jag riktigt kan gå vidare med hur resten av huset ska pyntas :)
  Men jag äääälskar julen, så jag är inte så orolig för att jag inte ska få till julkänslan deluxe.. ;)
  Dukning till julafton funderar jag dock på dagligen.. Fastän jag inte vet om julen kommer firas här eller ngn annanstans..

  Kolla in Lantlivs Jul & Pysselnummer, ett helt perfekt magasin som inpirerar :)

  Ha en mysig dag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ljusstakarna är vackra och jag gillar färgen!

  Ang julpyntande - runt lucia här med, innan dess brukar vi bara ha framme en ansventsljusstake. Kan hända att det blir lite tidigare i år sock, med allt. Känner mig mer inspirerad i år pågrund av alla spännande bloggar jag läser.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hihi, vad modig du är!..
  Du skulle nog få en färgchock här...Fast kanske inte, mest brunt, vitt och svart när jag tänker efter..
  Åh jag hatar också ek!!! Vi har ju tankar på att försöka hitta något annat, och då känns det inte lönt att göra om så mycket här. Huset var nyrenoverat när vi köpte det för två år sedan, men tyvärr inte alls i vår smak i mångt och mycket..

  Just därför har det blivit mindre julpysslande här med, däremot MYCKET godistillverkande!
  Vi åker bort tre veckor över jul, så vi får se hur mycket pyntande det blir. Hur som helst är det naturmaterial och ljus och blommor jag helst vill ha till julen.
  Ha det gott!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 6. Rosa, me like. Men det skulle skära sig här hemma med det röda vi har haha.

  Jullullandet varierar från år till år, detta blir 3e året i huset och nu är det inte LIKA mkt renoveringskaos runtomkring så man kanske kan slå på stort i år?! Vid 1a advent kommer ju stakar, stjärnor och mer ljus fram och sen är det nog där runt Lucia som allt annat poppar fram.
  Jag vill HA riktig julgran men inte maken så vi får se vem som vinner i år ;)
  I år blir också första gången vi håller i julen här hemma - så nej ingen press eller panik här inte på att allt ska vara "perfekt" :)

  Och du, TUSEN TACK för paketet som kom idag, skrev om det precis på bloggen! Du är en fin människa med stort hjärta du Lena! Jag är sååå glad och rörd over här!!!

  Stora kramar Helena

  SvaraRadera
 7. Här är det stjärnor och ljusstakar till första advent (inte en vecka innan!). Även hyacinter och amaryllis brukar köpas då.
  Julgranen brukar vi köpa helgen innan jul från en granodling i närheten och den kläs ca den 22/12, oftast av mig med hjälp av barnen.
  Pyntet i övrigt blir färre och färre tomtar och liknande men någon kär gammal vän får komma fram. Gör gärna någon mysig ljusbricka till soffbordet och där lägger jag på en duk från makens gammelfarmor.
  Det är mycket mindre pynt nu än för några år sedan.
  Julgodis gör vi, flera olika sorter, och jag gör ett par olika sorters sill, bakar bröd, steker köttbullar, gör Jansson... Det mesta som vill vill ha på julbordet lagas här hemma.

  Kram!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...