Salladsbuffé
Varje år, efter nyår, brukar jag få ett stort behov av att äta riktigt nyttigt, kanske beroende på all mat och allt härligt godis jag ätit under julen.
Så också i år och eftersom inte alla i familjen äter allt brukar jag servera det i olika skålar och burkar så man kan blanda ihop den sallad man vill ha.
Igår dukade jag fram kidneybönor, sallatsblad, tomater, rostade solrosfrön, svarta bönor, rödlök, gojibär och en skål med röd spetspaprika och gurka.
Min middag bestod av sallad och en bit laxfilé toppad med pesto. Kändes nyttigt, var gott och jag blev ordentligt mätt.
Nu fortsätter jag min nyttiga mathållning ett tag! Och går ner till gymmet om en stund!
Så gott! Du är bra du som kör det nyttiga "gamet" nu ett tag :-)
SvaraRaderaKram
både gott o nyttigt bättre blir de inte:). Blev lite nyfiken på gojibär, vad är de för något? Har aldrig hört talas om dom. Kram Johanna
SvaraRaderaJag har kört nyttigt ända sedan nyår men nu blev det kinamat. Dock inget ris...
SvaraRaderaGoijibär har jag alltid i muslin!
kramen
Hej där :) Jo, det är nog så att julmaten gör att vi vill bli nyttiga igen :) Men det känns också fräscht att tänka till, ta hand om kroppen och ge den riktig näring. Jag har börjat äta havregrynsgröt till frukost :)
SvaraRaderaHa också dammat av springskorna och hunnit med två turer x 5 km - är riktigt förvånad att det gick så bra, har ju varit lat i flera veckor :)
Ha det bäst, kram ♥
Jag känner alltid behov av en "fräschare" mat. Kan ändå vara en god gryta som stått på långkok. Men det ska inte vara en massa grädde och sånt i den. Sen är jag inne på mycket fisk och skaldjur nu. Men det är väl för man sett sej mätt på den feta julmaten som faktiskt inte ser så fräsch ut, trots fina upplägg. Så idag kör vi med smörrebröd i olika varianter (allt från räkor till köttbullar, dock alla med ngn form av grönsak) till middag. Sen imorgon blir det både hummer och lax på menyn.. med en syrlig Gino till efterätt :P
SvaraRaderaHa en underbar helg!!
Kram