12 januari 2012

Nyttigt


Salladsbuffé

Varje år, efter nyår, brukar jag få ett stort behov av att äta riktigt nyttigt, kanske beroende på all mat och allt härligt godis jag ätit under julen.

Så också i år och eftersom inte alla i familjen äter allt brukar jag servera det i olika skålar och burkar så man kan blanda ihop den sallad man vill ha.

Igår dukade jag fram kidneybönor, sallatsblad, tomater, rostade solrosfrön, svarta bönor, rödlök, gojibär och en skål med röd spetspaprika och gurka.
Min middag bestod av sallad och en bit laxfilé toppad med pesto. Kändes nyttigt, var gott och jag blev ordentligt mätt.

Nu fortsätter jag min nyttiga mathållning ett tag! Och går ner till gymmet om en stund!




5 kommentarer:

  1. Så gott! Du är bra du som kör det nyttiga "gamet" nu ett tag :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. både gott o nyttigt bättre blir de inte:). Blev lite nyfiken på gojibär, vad är de för något? Har aldrig hört talas om dom. Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Jag har kört nyttigt ända sedan nyår men nu blev det kinamat. Dock inget ris...
    Goijibär har jag alltid i muslin!

    kramen

    SvaraRadera
  4. Hej där :) Jo, det är nog så att julmaten gör att vi vill bli nyttiga igen :) Men det känns också fräscht att tänka till, ta hand om kroppen och ge den riktig näring. Jag har börjat äta havregrynsgröt till frukost :)
    Ha också dammat av springskorna och hunnit med två turer x 5 km - är riktigt förvånad att det gick så bra, har ju varit lat i flera veckor :)

    Ha det bäst, kram ♥

    SvaraRadera
  5. Jag känner alltid behov av en "fräschare" mat. Kan ändå vara en god gryta som stått på långkok. Men det ska inte vara en massa grädde och sånt i den. Sen är jag inne på mycket fisk och skaldjur nu. Men det är väl för man sett sej mätt på den feta julmaten som faktiskt inte ser så fräsch ut, trots fina upplägg. Så idag kör vi med smörrebröd i olika varianter (allt från räkor till köttbullar, dock alla med ngn form av grönsak) till middag. Sen imorgon blir det både hummer och lax på menyn.. med en syrlig Gino till efterätt :P

    Ha en underbar helg!!
    Kram

    SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...