5 januari 2012

Trettondagsafton?


Chill i soffan igår med Plura, Eldkvarn, tulpaner och ljus!

Det är trettondagsafton idag och jag funderar över betydelsen av den dagen och hela helgen. Jag är ju ledig sedan före julafton och har knappt förstått att vi är här nu. Dessutom är det en helg som jag inte har några traditioner kring- jag som annars är ganska traditionsbunden!
Drar mej till minnes att mamma och pappa bjöd vänner på middag denna helg när jag var riktigt liten, kanske var det också denna helg vi hade julgransplundring?

För mej är de bara en helg med ett antal "röda" dagar som ger ledighet. Och just idag arbetar mannen som vanligt! Själv har jag några planer, denna soliga (!) dag, får se vad det blir av dem.

Gör ni något särskilt nu i helgen?

Hur som, En härlig trettondagshelg önskar jag er alla!
5 kommentarer:

 1. Nej, vi gör inget speciellt den här helgen, är bara härligt lediga, önskar dig en fin trettondagsafton kram

  SvaraRadera
 2. Tror inte det är många som vet varför man firar trettondagsafton men som uppskattar ledigheten :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jag hade ingen aning om att det ens var trettondagsafton! Otroligt vilken dålig koll jag har. Iaf skall jag bara slöa ikväll, och titta på film.

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Men Lena, hur kan du undra över meningen med denna helgen? Dagen i morgon är ju röd för mig. Det är min dag i morgon och när jag var lite var jag faktiskt mycket stolt över att min dag alltid var röd för det var ju inte alla andras.

  Nej, jag skojar bara så klart. Visst är det väl så att trettonhelgen inte har så stor betydelse för de flesta numera. Dessa röda dagar hade nog gjort sig bättre på hösten då det känns långt mellan ledigheterna.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Känner inte för så mycket denna afton...har ju jobbat nästan hela dagen...känns som en vanlig kväll för mig!!!? Men på lördag kommer mina barnbarn hit och då ska vi klä av julgranen...det är vad jag förknippar med denna helg!! Ska bjuda på fiskbullar, vilket är alla fyra barnbarnens älsklingsrätt!!!!!! Lilla Noah får vara hemma med mamma och pappa!!! God fortsättning till dig och en trevlig helg önskar jag dig!!!EvaMarie

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...