27 februari 2012

Boktipset!


Just nu på nattygsbordet

Nu ska ni få veta ytterligare en sak om mej: Jag läser böcker varje dag! Med läsglasögonen på!
Och bokrean som pågår nu besöker jag förstås. Årets skörd har ännu så länge bara givit Anne Holt, Arnaldur Indridason och en bok om 100 pioner. I normala fall brukar jag köpa runt 15 böcker på rean så jag har definitivt inte handlat färdigt än.

Jag läser gärna deckare, även om Helena von Sweigberghs bok som jag just nu läser inte alls är en sådan.
  Och egentligen är mina favoritböcker inte deckare."Nu vill jag sjunga dej milda sånger" av Linda Olsson är en av dem, "Sophies val" av William Styron en annan. Sedan finns ju också fina "Svinalängor" av Susanna Alakoski och "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. För att inte tala om Inger Alfvén, Doris Lessing, Nadine Gordimer...

Hoppsan, ser att jag bara nämnt kvinnliga författare förutom Styron och måste därför berätta om boken jag senast avslutade. Den heter "En dag" och är skriven av David Nicholls. Boken berättar vad som händer den 15 juli under 20 års tid och skildrar vänskapen mellan Emma och Dexter. Jag tyckte den var extremt trög att komma in i och var nära att ge upp, men är otroligt glad att jag kämpade på.

Nu längtar jag efter att få läsa hur det går för Anna och Mats, just skilda och med delad vårdnad av de båda barnen!

Önskar dej en fin måndag!
5 kommentarer:

 1. Vad roligt med boktips! Jag är en bokmal jag med och ser att vi har ett par gemensamma favoriter. Ska ta fasta på din idé och dela med mig av mina främsta bokval någon gång framöver:-)

  Kram/Emma

  SvaraRadera
 2. Bra tips!
  Har inte varit ute på bokrean ännu, får se när det hinns med!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag ÖNSKAR att det är mer böcker än tidningar jag läser.. Men jag har så svårt att komma igång och t mej tid. Lättare med en tidning. Man tar den när man har tid och kan släppa den precis när som helst.. Men Zlatan ligger och väntar i trappan, så jag får väl gem je på den en dag :) Kanske redan ikväll..

  Ha en bra måndag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Alltid kul med boktips! Anne Holts böcker gillar jag mycket och även Svinalängorna var jättebra.
  Just nu läser jag "Jag kommer sen..." och det är en bok om Göteborgsbranden. Innan den läste jag "Gustavs grabb" av Leif GW Persson. Jag har två Mari Jungstedt böcker lånade från bokbussen på hyllan så det blir kanske dem sen.

  Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...