24 februari 2012

Vår i Stockholm


Issmältning

En dryg månad låg isen tjock och fin på vår lilla insjö, nu har den smält intill strandkanten och den plogade banan är vattenfylld. Ser ni spåren av en barnvagn, den kördes nog på isen för bara någon dag sedan.

Så fort det gått, här har varit plusgrader sedan helgen och det känns som om våren är på väg. Jag är lite rädd bara för att det ska bli kallt igen, det vill jag verkligen inte.

Inspirerad av vårkänslorna har jag fortsatt mitt odlande, igår köpte jag en ny sort tomater OCH den vackra Jätteverbenan. Verbena verkar så svår att odla att jag inte kan låta bli att prova. Så glest står det, hur lätt är det med frön som knappt är synliga?
40% grobarhet verkar lite, undrar hur många av mina, om några alls, kommer att gro. Jag har inte ställt dem i kylskåpet eller ute i kyla, mina står i det kalla sovrumsfönstret. Håller tummarna för att det funkar.

Idag är det ljuvlig solig fredag och jag har nog aldrig känt ett större behov av ledighet än just nu. Önskar jag kunde ta sportlov med dottern, även om hon tycker det är skönt att vi jobbar så hon kan skrota runt som hon vill.

Önskar er alla fina, en härlig fredag och en vacker helg!

Tack för fina tips angående London, har sparat dem i en Londonmapp!

5 kommentarer:

 1. Ja visst går det fort nu!!! Man blir ju så glad. Håller tummarna och hoppas på en härlig och solig Fredag!
  Ja och en solig helg också förståss!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Härligt med vår :-)
  Hm, Söderby... det låter som en plats inte långt från mig är det i samma kommun tro?
  Ha en underbar fredag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Ja, det har verkligen gått fort med allt.. Här nere räknas det ju som vår nu sa de på radion. Idag har vi haft åtta plusgrader. Tråkigt att det blåst bara. Blåsten gör att det känns ruggigt. Men när solen är framme känns det riktigt skönt. Nu får man ju snart dra fram grillen :P Egentligen kan jag grilla året runt. Men mannen här hemma är inte lika pigg på det.. men det kanske är bra, för jag längtar desto mer efter lite grillat nu när våren är på g :)

  Ha en härlig helg!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det underbart,ljuset på morgonen,fågelkvitter,ljusa kvällar och grönskan som börjar gro!
  Trevlig helg till ER med Lena
  kram Tessan

  SvaraRadera
 5. Tänkte på det nu när jag gick från jobbet. Klockan var fem och det var fortfarande nästan helt ljust ute. Ändå lite mulet! Underbart! Det är verkligen på väg åt rätt håll:-D

  Ha en skön helg!
  Emma

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...