28 mars 2012

Godis


Jag känner mej som ett barn i en godisaffär när jag handlar på Weibulls. Jag vill ha allt!

Denna gång köpte jag den svartaste hornviol jag sett, men så heter den också Black Magic. Jag ska plantera den i  en kruka tillsammans med den vita ranunkeln. Vad tror ni om det?

Jag köpte också ranunkelknölar som ska få förgro inne i en kruka, sedan de legat i vatten några timmar. De ska nog fortsätta sitt liv i en större kruka på en atriumgård i närheten från juni! Och från juli räknar jag med att få ta in en eller annan ranunkel för att pryda bordet i nya vardagsrummet. I atriumgården ska också luktärtorna växa i en låda stödda på en armeringsmatta mot en varm tegelmur.
I andra lådor ska det växa spenat, sallat, ruccola, sättlök och rödbetor.

Sen ska jag göra en sallad på tomater, rå lök och olika sallatssorter. Som dressing gör jag en örtolja på bladpersilja, timjan, gräslök, oregano och lite chili. Kanske äter vi rödbetor gratinerade med fårost till.

Jadå, jag längtar!(Jag köpte en påse blandad sättlök, bra för då får jag både gul, röd och silverlök framåt sensommaren.)

5 kommentarer:

 1. Nu har jag också jaddat ner Photoscape, gissa om jag är glad att jag har två tejpbitar på en bild, hihi!
  Spännande det låter med all odling! Jag har ju kommit helt ifrån det, har nog aldrig egentligen odlat i mitt vuxna liv, men jag gjorde det med pappa under uppväxten :)Jag har bara sått lite blommor i radhuset jag bodde i för över 8 år sedan.
  Ha en härlig onsdag, hm, var är solen? Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Jag som trodde du hade en skål med godis här men det var ju annat grönt godis..
  Hade behövt en hel näve rakt ner i maggen nu, helt slut!

  kramen

  SvaraRadera
 3. Känner jag igen mig :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som gott godis!

  Förstår verkligen att du långtar men det går nog fort dit.

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Härligt med planteringskänslor.
  Ett litet tips ang din svarta viol ( du kanske redan vet). När den blommat över och blivit så där ranglig och trist så ställer du urnan eller planterar den på nåt ställe där du vill ha fler av den. Jag hade en liknande för säkert 7 år sedan i en kruka bredvid en grusgång. Lät den blomma sönder sig och gå i frö (gör den om du inte plockar vissna blommor hela tiden) och fortfarande har jag små violplantor som tittar upp främst i grusgången men även på andra ställen. Dom återkommer år efter år, sega som attan.
  Kram Annika

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...