28 april 2012

Oväntat?

Guldspegel och Äppelstol

Ja, detta är kanske inte just vad man kan vänta sig att se hos mej. Det är varken svart, vitt eller modernt!

Under det senaste åren har min smak vad gäller inredning ändrats ganska mycket.

Jag har alltid varit intresserad och lagt stor vikt vid vad jag omger mej med.
Redan som tolvåring ritade jag mina dröminteriörer, möblerade om konstant, jag skickade efter husritningar för att hitta inspiration till hur man kan bygga hus och jag närde under en kort tid drömmen att bli arkitekt.

Jag startade min boendekarriär genom att bli sambo och redan då, fattiga som kyrkråttor, gjorde vi vad vi kunde med ytterst små medel. Minns hur jag som nittonåring tillsammans med sambon målade en kaffelattebrun fondvägg i den yttepyttiga ettan och målade badrummet rosa (se där, rosa var med redan då!).

När jag sedan skaffade mej ett eget boende köpte jag en turkos soffa, matchade den med en telefon i exakt samma färg och en mönstrad gardin med ett turkost inslag flankerade av svart gardinlängder gav en helhet.
Jag beställde en utanpåliggande svart persienn med rosa inslag!

Och där någonstans kom jag över två Äppelstolar som jag hade till ett vitt modernt bord.

Så träffade jag mannen min och i vårt liv kom fler Äppelstolar, några ärvda gamla skåp och vi blandade friskt det väldigt gamla med nytt stramt. I alla bostäder vi haft har väggar målats vita, men där har också funnits fondväggar i silver, turkos, grönt, rött, lime och blått.

För några år sedan åkte de gamla skåpen till kollo och äppelstolarna som målats högblankt svarta ersattes nyss av de svarta Eames DSR. Den sista fondväggen målades för ett drygt år sedan vit och just nu, jag skriver just nu, är alla väggar vita liksom de flesta möbler.

Spegeln och Äppelstolen då? Ja, de finns i övre hallen och det är nog så att stolen åker i  grovsoprummet när vi flyttar och spegeln ställs i ett förråd i väntan på andra tider!

Hur tänker du om inredning? Gammalt och nytt? Modernt? Designmöbler? Bara gammalt?


7 kommentarer:

 1. Du hade redan då god smak, precis som nu.
  Jag har en liknande spegel på gästtoan..vet inte riktigt hur jag ska se på den.

  kramen

  SvaraRadera
 2. Inte design, inte så värst mycket modernt om man med modernt menar vitt/svart strikt och minimalistiskt, nä, mer lantlig stil med trägolv, spegeldörrar, ek, vitt, svart, accentfärg i variation....

  Ha en finfin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har ju också en guldspegel, som jag fick tillbaka av mina föräldrar, som väntar på lite färg och en plats att hänga på.
  Visst har min smak ändrats, men jag har nog alltid haft intresset, mer eller mindre. Jag minns att jag konstant möblerade om i mitt lilla flickrum och sen även i mina lägenheter innan jag flyttade ihop med mannen.
  Har så svårt att stoppa mig i ett fack eller nischa mig, min smak är som min blogg, spretig haha :)
  Så länge man trivs och mår bra med det man har i och omkring sig så är det ju bara bra :)
  Ha det gott, kraam

  SvaraRadera
 4. Nej nej nej.. inte stolen till grovsoporna. Nej nej nej!!! Den måste till ngn loppis eller nått. Tänk vad den kan göra ngn annan glad :)

  Men visst är det kul hur man ändrar sej.. Det var inte så längesedan som jag vägrade loppis. I vår lägenhet var det raka linjer, symetri och mer modernt som gällde.
  Nu är det blandat gammalt och nytt, med glädje. Huset gav mej en annan smak och jag har fått mina vita väggar och vita möbler, och med de lantliga och allmoge inspirerande inslagen.

  Undra hur det kommer bli nu när ni kommer till det nya.. Kanske kommer du ändras igen? Man vet aldrig.. :)

  Men hur som.. släng inte stolen. Ge den hellre till ngn som kan föra en vidare till ngn som vill ha den för att kanske få måla den rosa :)

  Hoppas du har en mysig kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hm, inte slänga stolen, du måste yra :) Har precis sagt till mamma att det kanske skulle var afint med såna i stugan ;)
  Sälja den, skänka den, ja det finns ju många möjligheter!
  Min smak ändras också hela tiden, när jag var yngre så var det viktigaste att det matchade, då var allt billigt från Ikea typ, nu handlar jag både nytt och gammalt och det blandade är ju det charmiga, men det får inte bli för plåttrigt elle för mycket gammalt...
  Ha en fin fortsättning på helgen, kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Nej, nej, nej inga äppelstolar i grovsopprummet!! Blocket!! Loppis!! Fyndinge här i Täby säljer åt er, bara att lämna in!!

  Sen har du en svägerska som älskar gamla möbler, glöm inte det...

  När jag ändå är i farten, klaffborden på kollo är jag jätteintresserad av om ni inte ska ha det, bara så du vet :)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Klaffbordet menar jag såklart! Det stora vita...

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...