20 juni 2012

I väntan


Alla fina perenner i väntan på rabattplatsMedan jag monterar skåp inne skriker altanens växter på räddning.
De är i ytterst tillfälliga krukor, de jag tagit från kollo. Där finns aklejor, daggkåpa, julros, en näva av okänd sort, skruvpil, stjärnflocka, kärleksört....

Jag har inte alls någon plan för var jag ska sätta dem, hade ju tänkt ha dem i altanrabatten, men där är ju surjord och jag ska ha blåbär där tillsammans med azalean.

Kanske får stjärnflockan sällskapa med pionen som står i plankrabatten (bakom planket på bilden). Pionen är dock väldigt klen. Jag vet inte om det är för att den kanske planterades förra hösten, om jorden är näringsfattig eller om det är helt fel ställe att ha dem på. Här är rakt söderläge med vandrande skugga från träd.
Där finns också en klematis som har en blomknopp på en kal reva...

Egentligen är mitt största bekymmer alla jätteverbena som fortfarande står i små krukor, omskolade en gång sedan sådd, var ska jag göra av dem?

Morgondagen går i förberedelsernas tid, vi ska fira midsommar här med fina vänner, jag ska lägga in sillar och göra en matjestårta. Jag ska också försöka bringa lite ordning på atriumgården och kanske hinner jag tänka rabatter när jag gör fint på altanen.

Hoppas morgondagen blir lika solig och fin som idag!

2 kommentarer:

 1. Köp några tokstora krukor och plantera dom, verbenorna, med några perenner. Sen har du tid att fundera på vad du ska göra med allt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Så mycket du har haft att göra under de senaste veckorna - inga fritidsproblem verkar det som... Ha en fin midsommarhelg och njut av sommaren!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...