16 juni 2012

Trädgårdsfröjder
  Njutningar


Någon har jag sått, som tomaten, de andra har jag tagit från kollo.

Trodde absolut inte att stjärnflockan, jordgubbarna eller daggkåpan skulle ge mej så mycket redan i år. De sattes ju i krukor för att få hamna i en rabatt här för framtida skönhet!

Kollo ja, nu börjar buden ramla in och det verkar som om vi kan få ett avslut under veckan som kommer.
Jag vet inte om jag ska var glad eller ledsen för det. Hade försäljningen dröjt skulle vi kunnat skörda mycket gott, jordgubbar, hallon, plommon och blåbär, men vi skulle också behövt sköta om trädgården och det vet jag inte om vi skulle hinna med. Det kanske är bra, trots allt, att vi får ägna all tid åt det vi har nu?!

Så är det härlig lördag, en kalasdag för oss, hoppas den blir kalas för er också!


5 kommentarer:

 1. Förstår att det är dubbla känslor med kollo.. Men tänk allt ni skulle hinna med och sköta och klippa gräset. Om ni hade haft kollo i sommar så hade ni nog bara önskat att det blivit sålt tidigare.. :) Njut av det ni har och att ni kan spendera all tid ni vill där utan att kollo tar upp den tiden :)
  Nästa år kan du ju sätta potatis i murarspannar, så får ni en sväng egna potatis också :D Örter kan man alltid ha i kruka. Och störbönor går alldeles utmärkt att ha i kruka, även tomater.. Så till nästa år kan du odla hur myket gott som helst :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder och tomat på G, härligt! Vad skönt att ni får bud på kollot även om det säkert är dubbla känslor. Vi kanske får ta en lite fröer och göra ett aklejabyte :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att det gror och frodas hos dig Lena! Förstår att det känns lite vemodigt med kollo, men kanske är det lika bra att det går undan nu när ni ändå bestämt er... Nu får du se till att du får goda skörder i din egen trädgård de närmst kommande åren:-)
  Ha det gott!
  Kram/Emma

  SvaraRadera
 4. Ja, det kan nog kännas kluvet att sälja kollo nu eller senare. Det går kanske att ha någon bärbuske i kruka hos er nu?

  Hoppas dagen varit bra.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så grönt och fint, mitt håller på att både frysa och regna bort!

  kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...