10 juli 2012

Av en händelse...

...eller kanske inte alls, hamnade jag på Zetas idag. 

Vi hade lite olika ärenden idag och då skulle vi passa på att åka till Plantagen för att köpa jord och kanske en eller annan växt.
Jorden fanns, men oj så sorgliga alla växter såg ut. Jag skulle inte vilja ta med en enda hem.

Och så blev det Zetas i stället! I påsen hos den helt ljuvliga chokladblomman, finns också en vit stjärnflocka och något vitt som ska blomma hela sommaren. Jag kommer inte ihåg vad den heter, förstås!Väl hemma igen breddade jag spaljérabatten. Det var verkligen inget lätt jobb, så fort jag satte spaden i jorden stötte den emot sten och jag som tänkt gräva ur ca 50 cm fick ge upp efter 25 cm. Hoppas det kan räcka...Jag har bestämt att kalla denna rabatt för hullerombullerrabatten. Här kommer jag ha sådant jag tycker om utan hänsyn till om de passar ihop. Vi ser inte rabatten från våra uteplatser så då spelar det inte så stor roll. Här ska jag ha växter som jag kan ta in som snittblommor och idag fick kärleksörten, daggkåpan och mina två stjärnflocka en plats hos jätteverbenan, pionen och kaprifolen.

Näe, tvätten har inte torkat ute idag. Här har varit runt 20 grader och mest moln och det räckte väl inte för att lakanen skulle bli torra. Bättre lycka nästa gång!
5 kommentarer:

 1. Zetas har så mycket fint, var där i våras och shoppade tillsammans med en annan bloggis!

  kram

  SvaraRadera
 2. Chokladblomman är så jättefin. Jag har den i en korg utanför ytterdörren.

  Även om det var svårt att gräva ut rabatten så är det en bit på väg i alla fall. Du har trädgårderat!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar hullerombullerrabatter! :) Kanske för att mina är hullerombullerrabatter. Maken påstår att de speglar min personlighet för jag är ganska mycket hullerombuller. ;)

  Tänk, jag har aldrig varit på Zetas men hör ständigt så mycket om detta ljuvliga ställe (och jo, jag har Victorias bok) så det känns definitivt som ett ställe jag måste bsöka nästa gång jag befinner mig i krokarna. :)

  Min första chokladblomma köpte jag för några år sedan hos Apotekarns Trädgård i Simrishamn och det var kärlek vid första ögonkastet. Det är lycka att kunna gå ut och sticka ner näsan och dra in den ljuvliga chokladdoften varje morgon. En blomma som får själen att dansa. :)

  Sköt om dig Lena och ha det gott där i er fina trädgård.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Jag bara måååååste åka till Zetas!!! Och vad fint med chokladblommor, det skulle jag gärna vilja ha också, suck vad vackra... Känner igen det där med huller om buller rabatt, hihi. Jag har också en rabatt "som blivit som den blivit" och den är jag faktiskt jättenöjd med, den blommor i olika omgångar under sommaren och rabatten pryder sin plats:) Nu har jag gjort likadant med en till rabatt, vi får väl se hur den blir att se ut;))

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Japp, jag är vaken! Hade tänkt ta en lång sovmorgon, men nix, det gick inte som vanligt.Jag är faktiskt rätt trött (kom inte i säng direkt efter inlägget inatt heller)men det är stört omöjligt att sova länge på morgonen. Tänker som vanligt på morgonen, i kväll MÅSTE jag komma i säng tidigt!..
  Härligt med din hullerombullerrabatt, jag har bara såna haha!Hoppas tvätten torkar idag i stället hos dig! Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...