11 juli 2012

Förlåt...

...men detta är inget trevligt inlägg!

Två av sex

Tittade ut på altanen sent igår kväll. Trodde först det var en orm...till jag insåg att det var såna där sniglar jag inte tycker om alls.

Fina maken tog fram sekatören och en burk och just de där hemska typerna finns inte mer.
Inte just dom alltså, men jag vet ju att de har ett antal barn, kompisar, kusiner, mostrar och farbröder som lurar därute.

Växterna som jag igår satte i Hullerombullerrabatten var hyfsat fredade av sniglar när de växte i fin kollojord, hoppas de får vara ifred här också!

Undrar bara vad de gjorde på vår ALTAN?

Nu är det fin onsdag, även om det verkar som om det blir  regn idag och vi ska ta ett sista ryck med flyttkartonger som är stuvade i uteförråden. Förhoppningsvis innehåller de sådant vi inte behöver ha kvar så vi kan ställa in annat i förråden...."Skapa plats" är som ett mantra som hörs runt detta hus ofta!

3 kommentarer:

 1. Fy vilka äckliga objudna gäster! Så oförskämda att de bara intar er trädgård sådär bara. Hoppas ni får ha växterna i fred.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag brukar hitta dem på både terrasser, väggar och fönsterrutor!

  SvaraRadera
 3. Lite svårt att se på bilden men är de randiga...på längden? I såna fall är det pantersniglar och de är helt ofarliga. Men är de bruna i vilken nyans som helst så är det mördarsniglar (helt svarta sniglar är skogssnigel, också helt ofarlig). Är det mördar sniglar så bor dom antagligen under er altan i skuggan och fukten. Sätt ut ölfällor eller köp snigelfritt annars finns risk att det blir MÅNGA om det blir en regnig sommar.En snigel genererar 400 ungar på en säsong:(((
  Kram Annika

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...