3 september 2012

Chili

På väg att mogna

Så otroligt långsamt de växer, mina chilifrukter!

På denna planta, Cayenne Long Slim, såg jag redan i maj början till frukt och inte förrän nu börjar en av de omogna gröna frukterna bli röd. Fyra månader senare! Jag har en annan sort, Chiluacle Negro, som inte heller på något vis är skördemogen.

Det är första gången jag odlat chili och jag undrar om det verkligen ska ta sådan tid? Eller är det som med mycket annat, denna solfattiga och kalla sommar har inte precis varit optimal för odlande?

Nu önskar jag dej en fin måndag!
6 kommentarer:

 1. Herrejösses, så vacker den var!
  Min planta hade jag glömt av bakom huset och hittade fyra gröna chillisar på en planta utan blad?! Ngt för Instagrammet kanske, hehe!

  kram på dig

  SvaraRadera
 2. Mina chilisar är färdiga sedan ett tag och ligger nu infrysta däremot har paprikorna tagit tid på sig. En, den första, börjar skifta färg till röd nu.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hos mig är chili alltid sent, trots växthuset. Men Marina som har klarglas i sitt växthus, får dem mogna tidigare :) Har du krukan ute? Om jag inte minns fel kan man ta in kruka och hantera den som en krukväxt och att den kan överleva till nästa vår, du får prova :) Kram :)

  SvaraRadera
 4. Gissar på att det har att göra med den kassa sommaren. Chili är en av de växter som man sätter toktidigt på våren så de behöver nog lång tid på sig. Har försökt till och från under åren med paprika och chilifrukter och de är så himla kräsna med ljus, värme och blåst. Känn dig utvald som har fått så fina frukter:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Ser kanonfin ut! Min ena sort har gett frukter hela tiden men den andra var tidig med tre och sen inget mer. Jag tror att sommaren har varit för sval.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Den som väntar på något gott;) hihi Maffig den är. Kram

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...