30 september 2012

Glad


Svärmors fina lampa hos oss
oskarp bild som så ofta!

Men det ska bli slut med det.
Äntligen har jag bokat in mej på en fotokurs som Canon anordnar. Jag valde att gå en nybörjarkurs där jag ska få veta allt om slutartid, bländare, ISO och en hel del annat. Jag behöver en sådan utbildning.

Efter den 11 november ska ni få skarpa och fina bilder här!

Idag är det sista septemberdagen 2012 och jag ska ägna ca 4 timmar av den åt surdegsbakning. Kanske hinner vi ta en tur till det bästa möbelvaruhuset medan degen jäser.

I vår samfällighet har vi ett soprum för hushållssopor, allt annat lämnar vi till en återvinningscentral och vi behöver lådor i förrådet så vi kan sortera soporna redan här hemma. Egentligen skulle man behöva en radda kärl att sortera i för oj, så mycket vi slänger. El, plast, glas, glödlampor, trä, trädgårdsavfall, metall, kartong, tidningar, tyg (en och annan uttjänt strumpa t.ex. ), färg, batterier....men vi nöjer oss med fyra för det vi får mest skräp av; metall, glas, kartong och en för resten. Tidningarna samlar vi in en fin låda inne.
Det känns bra att vara noga, att se till att skräpet hamnar rätt.

Jag funderar över hur de som inte har bil gör. Återvinningscentraler finns ju inte precis i varje kvarter, även om det ofta är gångavstånd till kommunens återvinningskärl för tidningar, kartong, glas, plast och metall. Var lämnar man det andra då?
Hur gör du? Hur noga sorterar du?

Nu, alla ni fina därute startar en underbar söndag!


4 kommentarer:

 1. Så kul med fotokurs, jag gick ett par när jag började blogga. Klämde till med lite lära i Photoshop också..
  Jag sorterar noga men utan bil hade det inte gått!

  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 2. Sorterar allt jag bara kan men visst blir det berg här hemma...konstigt att vi konsumenter är "tvingade" att sortera (vilket jag tycker är bra) medans producenterna tillverkar emballage och förpackningar så man storknar.
  Känner verkligen med dig och din jävulska hosta:) Gick för ett par år sedan med en sån vidrig sak i tio månader. Läkarna sa att det var virus men efter 9 månader fick jag penicillin av en uppgiven herre och då vände det. Att du hostat av ditt revben gör inte saken bättre, smärta och utmattning gör en så ledsen och uppgiven. Verkar toppen att du ska gå en fotokurs, både kul och får dig kanske att glömma hosteländet en liten stund. Att göra sånt men älskar och orkar är nog den bästa medicinen.
  En stor kram till dig Lena och massor av krya på dig energi:))

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med fotokurs! Det skulle jag också vilja gå på :)
  Kram Emilia

  SvaraRadera
 4. Åh så kul med fotokurs! Något jag också vill gå en dag! Har gått en liten kurs men behöver mer! Kram Nilla

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...