22 september 2012

Grådag blev bakdag


Godisbiscotti


Ja, så blev det!Medan matbröden jäste kollade jag runt lite på olika receptbloggar och hamnade som så ofta på Vardaxlyx där fina Jessie delar med sig av inspirerande recept. Hittade något hon kallar Biscotti med Mariannechoklad, se här!
Jag hade varken råsocker eller Marinnegodis hemma så jag bytte ut de ingredienserna mot muscovadosocker och Polly Charter.

Och de blev så goda! Fast inte så vackra kanske, men vad gör det?

Idag bakade jag matbröden på den färska surdegen. Det är svårt att säga om den är bättre än den torra eftersom jag använde annat mjöl än förra gången. Huvudingrediensen var grovt vetemjöl special, och sedan blandade jag in lite rågmjöl. Denna gång höjde sig bröden mer, men om det berodde på jästen, jäsningen eller mjölet vet jag inte. Gott som vanligt i alla fall.

Inför morgondagen önskar jag uppehåll så jag kan starta med mina rabattidéer. Det första som ska göras är en "ram" runt hullerombullerrabatten av svartmålad plank. Det går ju inte gräva så djupt där som jag önskar utan jag får helt enkelt höja rabatten. Jag ska använda svart slamfärg och den är så tunn och rinnig att jag måste kunna stå ute och måla.

Ha en fortsatt fin lördag, vad ni än tar er för!

3 kommentarer:

 1. <3 <3 <3 dem ser kanon goda ut och fina ;-)
  Önskar sötaste dig en kanon fin kväll så syns vi snart igen...typ på insta hihihi!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag hade inte mina bröd i formar men jag gjorde annars som det stod med tider, bearbetning mm. Jaja, goda var de i alla fall.

  Spännande att hitta nya kakrecept och recept överhuvudtaget. Nu ska vi smaka Bananoffe Pie.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! skulle bara lämna ett litet avtryck, men blev väldigt sugen på de här godisbiscottisarna :) Karin

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...