20 oktober 2012

Köpenhamn #1

 Rosor, köpta igår, och behandlade efter de fina råd jag fått av er. De är ännu starka och fina!


Om precis en vecka är Agnes och jag i Köpenhamn!

Jag har bokat ett riktigt centralt hotell, Palace, som ligger intill Tivoli och just i ena änden av Ströget, på Raadhuspladtsen. Om vädret är med oss ska vi gå på Tivoli på söndagen som har Halloweenöppet för sista dagen då.

Annars ska vi ägna oss åt att umgås, prata, äta, umgås, äta, prata...så härligt det är att leva med en fin 14-åring!

Nog ska vi försöka hinna med att se oss omkring på stan också, kanske kan det bli lite shopping!
Tina, The Shed har tipsat om många härliga butiker inom gångavstånd från hotellet (alltså jag bokade efter jag fått hennes tips) och nu är min fråga om det är någon särskild sevärdhet vi inte ska missa.
Jag har varit i  Köpenhamn en hel del, jobbade till och med där för många år sedan en kort period, och känner absolut till Nyhavn, Botanisk Have och Den lille Havfrue. Agnes har varit på Guinness World Records och Ripleys Believe it or not och Tivoli. Jag tror vi har varit på Nationalmuseet också. Slotten har vi hoppat över tidigare, kanske borde vi se dem nu?

Ja, just det! Vi kommer till Köpenhamn mitt på lördagen och åker hem sent på tisdag kväll!

Den här gråa regniga dagen ska vi ägna åt städning. Förra veckans nyordning med städ på torsdagar föll i torsdags, då vi istället tog en kort tur till Ikea efter middagen...vi behövde lite småsaker och det kändes bättre att åka dit sent på kvällen än nu under helgen, då vi säkert skulle få trängas med många fler.
För övrigt är det jul på Ikea nu, alltför tidigt som vanligt!

Nu önskar jag dej en fin helg, och alla ni där nere i södern; Njut av sol och värme!6 kommentarer:

 1. Tack Lena,ha en fin helg du med,här i Motala är det fint strilande regn oavbrutet idag,jag har jobbat på fm,men nu tar jag helg och det känns helt ok med lite innesittarväder,så man kan njuta av lite tända ljus och ett glas rött + mys med familjen.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det underbart när barnen växer upp och man verkligen kan göra saker ihop med lite mer samma förutsättningar, och njuta på samma sätt! Va härligt med en Köpenhamnsresa! Jag har inga tips dock, har bara varit där en gång.. men kommer gärna tillbaka:) Du får tipsa mig sen..;)

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack snälla du för kommentaren på min blogg. Visst är det härligt att vara ute och resa. Sist när jag var i Köpenhamn tog vi tåget till Louisiana konstmuseum, såå mysigt.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Köpenhamn låter härligt. Har inte varit där jättemycket trots att vi bor så nära. En utställning om Titanic såg vi förra året men den var under begränsad tid. Gå inte på Kinarestaurangen i början av Ströget på vänstra sidan. Inte så gott precis.

  Städning är ett kapitel för sig. Händer för sällan här egentligen. Det är så sällan alla är hemma så det får alltid bli att någon dammsuger ena dagen, en annan dammtorkar någon dag, en tredje röjer och fixar extra i köket en dag...Sällan allt på en gång.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med Köpenhamn,är sugen igen var där i början på september
  Ha det riktigt skönt o mysigt

  SvaraRadera
 6. Förstår att ni längtar. Ni kommer att ha det så himla mysigt tillsammans. Köpenhamn är en underbar stad. Och visst är det härligt att resa med tonåringar. :)

  Ha en fortsatt fin helg Lena!

  Kram Lotta

  Ps. Rosorna ser helt underbara ut. :)

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...