14 oktober 2012

Mässrapport


Jaha, ännu en mässa rikare! Och som ofta funderar jag över hur mycket klokare jag blev.
Det fanns en hel del roligt att se som cykeln här ovan, täckt med virkade mormorsrutor. Eller alla utställare av utespa som maken blev intresserad av. Sen vet jag inte om det är så kul med värmepannor, diverse VVS-artiklar....


Leilas monter var välbesökt och faktiskt kunde jag skymta Leila själv där. Hon stod både i kassan och gick runt och snyggade till på borden. Fina saker säljer hon, men jag vet inte om smöret blir bättre smält i en vacker vit emaljerad kastrull som kostar ....lite för mycket för min plånbok!


Hon säljer ju också en del vintagesaker, jag vet inte om just dessa är till salu. Jag tyckte bara att den lilla vispen, eller är det en föregångare till Kitchen Aid?, var fin.


Det som var den stora behållningen idag var nog alla utställare av elprodukter. Snygga väggkontakter, och denna, en eldosa som man fäller in i arbetsbänken i köket och när man inte behöver någon elkontakt är den nedsänkt och behöver man el trycker man lätt upp den. Såna ska jag ha i mitt nya kök. Man kan också "kakla in" supertunna högtalare och Iphoneladdare så har man alltid tillgång till musik i köket. Ja, säger jag till det!Innan vi åkte hem köpte jag några tidningar för 10 kr/st. Gamla nummer visserligen, men jag har inte läst dem så någon idé eller inspiration ska de väl kunna ge!

Dagen som började i regn fortsatte i strålande sol och jag har varit ute på altanen och beundrat armeringsmattorna. Är så nöjd att jag förberett så för våren. Jag har också satt lite lökar där, hoppas rådjuren inte kommer åt dem.
Nu har jag just lagt veckans surdegsbröd i sina formar efter två timmars jäsning, brödet som är ett rågbröd med krossade linfrön och solrosfrön.  De ska jäsa ytterligare en timme innan de gräddas ca. 30 minuter. Denna gång ska jag grädda klart!
Framåt 19.30 kan jag provsmaka första skivan..

Ha en fin avslutning på helgen, alla ni gamla och nya läsare!
Jo, jag har sett att ni är flera nya läsare som lagt sig som följare den senaste veckan, hoppas ni trivs här. Välkomna!3 kommentarer:

 1. Vi kände oss nöjda med att slippa mässan i år. Nu har vi inget nytt hus att bygga och slipper jaga runt och hålla koll på allt nytt som har kommit. Visst är det härligt när man känner att man har hunnit förbereda för våren :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Är det ungefär nu du smakar första skivan bröd? Mina blev bra i går. Jag hade i lite krossat linfrö och även lite kruskakli. Ytan blev lite knaprigare förra gången. Kunde haft dem inne någon minut till tror jag.

  Kul det där med cykeln men inte så användbart kanske.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga mässbilder! Önskar dig en fin start på nästa vecka.Kram Johanna

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...