9 oktober 2012

Ny plats

Ramsmycke

Pandan var tillsammans med Stora och Lilla Isbjörn tills jag kom på att de definitivt inte hör ihop. Nu bor Panda på en av tavelramarna på min tavelvägg i vardagsrummet. Där är det bättre!

Jag har nyss kommit hem från en totalt värdelös föreläsning. Ett stort antal förskolepedagoger skulle lära sig att se fördelarna med IT i förskolan, men vi skrevs på näsan hur jobbigt vi har det med att vår generation är den första någonsin vars barn kan mer än oss i ett ämne- datorn. Som om vi inte vet det och som om det skulle vara jobbigt.
Jag är otroligt glad att dottern kan hjälpa mej om jag stöter på problem, jag vet hur mycket hon lär sig genom att använda internet i skolan, hur proffsiga  PP-presentationer hon kan göra, hur hon har möjlighet att reflektera över den skrivna texten hon gjort och har möjlighet att enkelt ändra om hon kommer på annat/mer.
Jag vet också att etikdiskussionerna runt datorn och internet hålls igång och hur hon lär sig att vara källkritisk. Vad är det för besvärligt med det?
I förskolan kan vi googla efter bilder med barnen, de kan vara med att formulera veckobreven till familjerna, vi kan kolla fakta när de undrar något- hur jobbigt är det?

Ja, ja...nu ska jag koppla av med att se premiäravsnittet av Äntligen hemma...


7 kommentarer:

 1. Inte jobbigt alls kan jag tänka?! Problem och svårigheter förstoras hela tiden upp, jag kan inte fatta varför.

  Trevligt ställe att bo på för panda.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ibland ser andra jobbigheter i sådant som man själv inte finner det mista jobbigt i. Inte det minsta jobbigt att barnen kan mer om datorer tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med marina ovan. Hoppas du får en bra stund framför tvn istället:) kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Underbart inlägg! Brottades med en lärare idag som bara ser hur jobbigt allt har blivit med bedömning och datorer. Ibland får jag känslan av att det blir en fajt på jobbet om vem som har det jobbigast och svårast :-) Eller som jag skrev idag, hur svårt kan det va?
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Jag var med om lite datajobbigt på jobbet för ett tag sen, vi bytte system och det gick mycket snabbare för de nya/unga att lära sig det, samtidigt som vi försöker lära ut jobbet till dom, det blev lite konstigt, men hemma har jag inga problem med det och nu har jag kommit ifatt på jobbet, hihi! Söt Panda!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Undrar vad föreläsningen kostade? Säkert inte gratis:(
  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Det är ju så typiskt, se svårigheter och problem istället för att vända på steken... Vad är det som är så tokigt med att lära tillsammans? Huvudsaken ATT man lär sig, både in och utlärning.

  Måste skaffa mig lite plastdjur, har inga här hemma mer än tråkiga små bondgårdsdjur (som barnen fortfarande leker med dessutom hihi).

  Min föreläsning igår var iallafall bra :)
  KRAM

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...