11 november 2012

Koppar och anmälningsmiss

 Kopparbunken matchar de bruna flaskorna fint


Detalj

Så gammal och bucklig, undrar vad den varit med om, bunken vi hittade hos svärmor och som ingen annan ville ha? Den har stått på kollo och förvarat små tändpinnar till kaminen.

Jag tycker att den passar bra i vårt hösthem med sin färg och jag funderar på viken funktion den ska få nu. För ni vet väl att jag egentligen har svårt med saker som bara ÄR, även om jag håller på att lära mej att det också kan få vara ok.
Jag tror att denna bunke ska få förvara stearinljusen ett tag. Framåt advent kanske jag ska ha en hyacint i den, men då måste jag klä den invändigt för det är ett litet hål i botten.

Idag skulle jag gått på Canons fotokurs. Tänkte i fredags att det var konstigt att jag inte fått en inbjudan eller bekräftelse och mailade dem om det.
Jag finns inte registrerad någonstans, vilket antagligen beror på att jag inte fullföljde anmälan på nätet då när jag för länge sedan trodde jag gjort det!
Så trist!
Jag som hade sett fram emot att få lära mej om fotografering och slippa famla i mörkret som jag gör nu. Ibland lyckas jag få till en fullträff, men oftast blir bilderna gryniga och oskarpa som här. Jag får liksom nöja mej med att ge er en känsla för vad jag tycker om och vad jag vill visa er här!
Jag ska anmäla mej till något annat tillfälle, nästa gång är den andra advent och då tänkte vi ha glöggfest här så det funkar inte. Nästa år kanske?

Nu ska jag ta tag i en söndag som faktiskt innehåller lite jobbjobb. Brukar inte ta med mej jobb hem, men veckan som var hade vi ett kvällsmöte och jag ville inte stanna kvar någon mer eftermiddag, bättre då att jobba hemma när det passar. Och det passar bra en grå söndag som denna!

Dessutom håller jag på med lite pyssel inför jul, ni som följer mej på Instagram fick en liten sneakpeak i går. Pysslet kräver en tur till en färgaffär, hoppas vi hinner det idag!

5 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att dina bilder är bättre än du själv tycker men det är nog ganska vanligt att man själv är mer missnöjd än andra. Jag är sällan nöjd med mina. Granskar nog min och andras med olika ögon.
  Himla trist att du missat anmäla dig men det finns kanske någon mening med det. Vem vet?

  Jag har varit ute och testat ljusslingan i Lugnet men annars inget juligt pågång ännu. Men lite lite börjar tankarna komma ändå. Tar nog fart efter Rom.

  Kram till dig

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du ska strunta i den där kursen och gå till biblioteket och låna en drös fototidningar som brukar ha små "kurser" rätt ofta. Då kan man prova sej fram i lugn och ro och man lär känna sin kamera utan och innan. Så gjorde jag med min första kamera och jag kunde den verkligen sen och jag lärde mej så oehört mycket på vägen. Mina första bilder är ngt helt annat mot idag, men jag ser ändå en viss antydan till hur jag tänker idag när jag fotograferar. Det var också så himla roligt att få leka sej fram.. och jag har aldrig fått ådana AHA-upplevelser som jag fick då. Till slut var hela vår lägenhet en enda stor studio för jag experimenterade så mycket :D En annan viktig sak, enligt mej, är att inte radera sina dåliga bilder direkt. Syna och fundera på hur du VILL att bilden ska se ut, lek dej sedan fram. Jag vet inte hur många dåliga bilder jag har sparat, men dom har också gett mej mycket. Titta också mycket på andras bilder (kanske inte de mest avancerade) och härma :D

  SvaraRadera
 3. Den bunken har själ...många "ärr". En hyacint i och den kommer att bli helt fantastisk. Känner med dig och din fotokurs. Skulle också vilja gå en...ljussättning och att utnyttja kameran till fullo. Har bara en enkel liten sak men skulle vilja ha en "riktig"...tyvärr drar de snabbt iväg upp emot 10 000 kronor om man ska ha en med alla tillbehör. Har sökt på nätet efter tips och råd men inte hittat nåt jag tyckt va nåt. Tror som Camilla ovan skrivit att det viktigaste är att testa själv. Jag tar nog ca 40 bilder i snitt per dag och sakta sakta lär man sig. Dessutom tycker jag att en del bilder som jag först tyckte liknade rena ankskiten faktiskt kan bli riktigt bra med rätt text och med tillsammans med andra bilder. Måste säga att dina bilder är jättefina och ibland RIKTIGT fina.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Men är det inte typiskt! Vi kanske skulle ta och köra en fotodag hemma hos dig eller mig någon av mellandagarna? Jag kan inte allt men jag kan grunderna och lite mer än så. Jag skulle kunna fråga några andra bloggare om de vill hänga på så har vi en liten fotokursdag. Jag tycker det skulle vara jätteroligt!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också vilja gå på fotokurs. Men kanske jag skulle börja med att läsa bruksanvisningen först...? ;)))
  Jag har lärt mig lite av en kompis, men ofta är jag missnöjd för att bilderna inte
  blir skarpa. Det är bra att fotografera tillsammans med andra, om man är beredd att
  ta emot kritik. Bara så kan man bli bättre. Dessutom är det kul att ha en gemensam hobby.
  Ha en skön vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...