20 juli 2013

Fina Skåne och fina utflykter

Så kommer det mera Skåne...

Utöver alla fina möten har vi också sett mycket fint och vackert som vi gärna ser igen.


Apotekarns trädgård i Simrishamn sprang vi på av en händelse. Den är otroligt fin, men mycket mindre än jag trodde den skulle vara. Där finns förutom butik med inredningsdetaljer och växter också ett café.
Och visst smög Peter Englander omkring där...


Efter besöket hos Marina stannade vi till i Åhus, en överraskande fin stad, den skulle vi gärna se mer av vid ett annat tillfälle. (ja, det är maken som glufsar i sig en glass, i ytterkanten av fotot).


Vi missade Mandelmanns trädgård...de hade stängt en halvtimme innan vi kom dit. Jag kunde luta mej över grinden och fota en plantering täckt med ull...det ska visst vara bra för växtligheten.


En tur till Kivik Art Center ville vi också få in. Gert Wingårdh har formgivit trappan till himmelen som Ulf Lundell varit rätt arg över. Han fick nämligen inte säga vad han tycker om att den placerades där den nu står. Det han kallar fallossymbolen skymmer hans utsikt på något sätt.Inget besök på Österlen utan ett besök på Olof Viktors förstås, de som fått utmärkelsen årets bästa café 2013 i The White Guide.
Och inte var vi besvikna, gott, gott, gott och fint....

Vi besökte också Gunnarshögs gård, en bit utanför Hammenhög där vi köpte flera flaskor kallpressad rapsolja smaksatta med timjan, vitlök och citron utöver en stor flaska naturell olja. Är man i närheten är det verkligen värt ett besök.
Naturligtvis var vi en tur till Ystad och vi lapade sol en stund på Kyls Strandbad. Och ja, ett kort besök på Kiviks marknad hanns också med!


Vi avslutade vår skåneresa med två nätter i  Malmö. Och när vi ändå var så nära tog vi bron över till favoritstaden Köpenhamn. Shopping, shopping och goda smörrebröd.


Innan vi slutligen lämnade Skåne åkte vi till Norra Hamnen för att se Turning Torso och det nya bostadsområdet där. Jag gillar det verkligen, den stora variationen på hus, att inget ser likadant ut. Agnes säger att hon ska flytta dit...


2 kommentarer:

 1. Ni hann mycket må jag säga!
  Ja, Åhus är jättefint på alla sätt. SÄrskilt den gamla delen just där jag ser att ni var. Vi tar det så förgivet men jag minns för en hel del år sedan då vi hade besök från USA. De var helt betagna av Åhus.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Bra att jag fick se Skåne hos dig. Så mycket fint ni sett.
  Vi hade tänkt oss en tur dit men det får bli nästa sommar i stället.

  Kram Agneta

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...