13 maj 2014

Tjoho!


Mothers choice

Så här står det om den på Odla.nu:


Paeonia lactiflora

Som ett moln av vispad grädde med en aning av smultronrosa blommar denna doftpion. även fin till snitt. Trivs i sol till halvskugga. Har inga stora krav fast föredrar en näringsrik och väldränerad jord. Blommar i juni-juli. Kan odlas i hela landet, men utvecklas bäst i skyddat och väldränerat läge. Höjd ca 85 cm.


Och alldeles nyss hittade jag en blomknopp- den är på gång! Tyvärr blir det nog den enda blomman, just den här pionen blev nertrampad av något/ någon just som den tittade upp ur jorden. Nu är de skyddade på alla håll och kanter. Jag hoppas på att kunna befria den från hönsnätet när den vuxit sig större. En till, av mina tre, blev skadade tidigt i våras så de ger väl ingen överdådig blomning, men de står där och det kommer fler somrar!

Just idag känns det lite varmare än det varit de senaste dagarna, men någon riktig vårvärme har vi inte. Inte för att det verkar hämma växtligheten, snart blommar syren och liljekonvaljer och luften är fylld av väldoft.
Nu väntar en underbar tid!

Kram


5 kommentarer:

 1. Vilken lycka! Håller alla tummar och tår för att den lila knoppen slår ut senare och skänker dig lite extra lycka.
  Tack för dina fina ord om vår trädgård. Det är vackert i maj!
  Jag har faktiskt tagit ledigt på fredag för det ska bli fint väder då. Hoppas hoppas!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. En knopp är alltid en knopp :-) Jag hittade två till på min underbara Gay Paree idag. Lycka!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Lite är bättre än ingenting. Jag minns besvikelsen över pionens första knopplösa sommar. Men andra sommaren (tyvärr när jag just flyttat) blommade den desto mer. Vilken tur att jag kunde ta med mig ett par blommor till en vas. Här har det regnat i evigheter och jag har faktiskt inte kollat hur det ser ut i år.
  Hoppas det är bättre med din pappa.
  kram Elle

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Nej, den har inte läst men jag vill läsa den. Jag kan låna den på biblioteket så gör du bokkonst av din. Låter ju spännande!
  Jag gör ett inlägg om TRX och Tabata så håll koll ;).

  Kramar

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...