2 augusti 2011


Snart åker vi till kollo! Vi väntar bara på en elektrikers dom om vi ska behöva köpa ny diskmaskin eller om han kan få den att fungera igen!

Under Norrlandsresan stannade vi till vid ett antal loppisar.
Jag har länge varit på jakt efter ett soffbord till kollo och jag har verkligen velat fynda ett!
I Ljusdal, på väg hem, hittade jag det! Inte alls som jag tänkt mej, utan mycket bättre!

Det är runt, med en vågig kant och tittar man uppifrån ser det nästan ut som en blomma. Det är egentligen ett pelarbord, utan det traditionella konformade benet. Denna pelare avslutas med fyra snyggt svängda ben. Skivan kan höjas och det har funnits iläggsskivor att förlänga bordet med.

Nästa vecka ska det målas vitt och jag ser framemot att sedan få ställa det på plats.

Jag har en fråga till er läsare: Kan man måla en oljad ekskiva vit?
Vi har en bardisk och arbetsskivor i ek i köket och jag har förstås tröttnat på dem. Har tittat på lite olika alternativ till nya skivor, bland annat Corian, men tycker att det blir för dyrt. Dessutom känns det synd att bara slänga iväg de skivor vi har. Så jag skulle verkligen vilja måla, men fungerar det?

Fotot är återigen ett från Helags, en vy över det största och djupaste vadet vi var tvungna att passera. Vi hoppade på tuvor och stenar, hjälptes åt att komma över...
Någon undrade över mygg på fjället.
De finns, under trädgränsen, men i slutet av juli, då vi gick, är de inte särskilt många. Jag fick ett bett! Den som fick flest blev biten av tre-fyra! Så myggen behöver inte vara ett hinder om man funderar på en härlig naturupplevelse!

Vi måste köpa ny diskmaskin!

1 kommentar:

  1. Du kan ju först slipa lite försiktigt och sen tvätta skivorna med målarsoda så blir det nog bra :) Är det inte oljat på bra länge så har oljan ändå torkat så pass att det inte kommer vara några problem att måla på ytan :)
    Hoppas du visar bordet snart, man bir ju nyfiken :D

    Kram

    SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...