10 november 2011

Min favoritmaskin

Den fina, bästa och helt oumbärliga köksmaskinen i mitt hem!

Har, som de allra flesta, ett antal tekniska maskiner i mitt kök.
Vissa används ofta, mest varje dag, andra mer sällan och någon enstaka inte alls.
Min absoluta favorit är kaffemaskinen från Nepresso, som ger mej så ljuvligt gott kaffe!

Har bjudit några av mina kollegor på detta kaffe och nu har vi samlat till en som vi har i personalrummet på jobbet!
"Det är ju så att man längtar till jobbet på helgerna, till och med, för att få dricka det goda".

Några av dem har köpt maskiner själva!

Vad har du för favoritmaskin?
7 kommentarer:

 1. Om man nu ska räkna bort ugnen och spishällen (vilken man inte klarat sej utan typ) så har jag två absoluta favoriter i mitt hem. Den ena är min Italienare Gaggia Classic som man kan göra himmelska latte och espresso med. Sen är det min Kitchen Aid som gör att jag enkelt kan fixa ngt gott att ha till kaffet ;)

  SvaraRadera
 2. Gömde skriva att jag nu kikat i den boken som man får förklaring till att gjuta med duk. Dom gör så som du gjort. Oljat in både föremål och duk och sen betong. Kanske var din betong för lös? Här står iofs. inte att man ska skaka för att få bort luftbubblor. Nästa gång du gjuter med duk så prova att ta en pinne som du sticker ner i betongen hör och var istället för att skaka hela formen.
  Den plattan jag och pappa gjöt, vi gjorde två. Så nu har jag en vid källartrappan och en vid altantrappan. Det hade inte blivit så bra att ha det som en hel gång. Men de två vi gjorde blev himla bra :)

  SvaraRadera
 3. Kaffebryggaren är min favorit, även om jag har en sån där 200-kronors, inköpt på ICA som kom in i mitt kök som en akutlösning när min gamla gick i backen. Den är rätt dålig och har för kort sladd och inget droppstop. Jag borde verkligen köpa en ny för jag älskar gott kaffe (det kaffe som min bryggare brygger är inte gott men det håller ögonlocken uppe). Din ser fin och bra ut iaf :-)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Här är nog kaffemaskinen också en favorit! Maken ska absolut ha nymalda bönor när han gör kaffe, så ett bra tag malde han bönorna i en gammal kaffekvarn (den står på hyllan ovanför diskbänken på bilderna från köket). Den användes alltså flitigt vilket var kul!
  För ett par månader sedan ledsnade han dock och köpte en riktig kaffemaskin som mal bönorna och skummar och värmer mjölken (som jag vill ha i kaffet). Enda nackdelen är att nu dricker man mer kaffe än förut..
  ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara hålla med dig Nespresso är också min självklara favorit. Finns inget bättre än en caffe latte enligt mig.

  //Jessica

  SvaraRadera
 6. Hm, kanske ett julklappsuppslag...vår kaffebryggare går varm här hemma men jag tycker att kaffet är för kallt...eller rättare sagt det blir inte tillräckligt hett :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Håller med Lena. Stunderna i fikarummet är ljuvliga, o det doftar gott. Kramar Kajsa

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...