14 januari 2012

Och nu...middagstips!

Näe, någon matfotograf blir jag aldrig!

Nu ska jag för första gången ge er ett recept på middagsmat.

Jag gillar enkla recept med få ingredienser som ändå ger vällagad god mat och detta är ett sådant:

Köttfärslimpa:

500 gr. köttfärs
1 burk creme fraiche
1 påse fransk löksoppa

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman ingredienserna, forma till en limpa
Lägg i en smord ugnsform
Grädda i 40 minuter
Servera förslagsvis med kokt potatis, lingon och en gräddsås

Jag brukar sila bort en del av de stora lökbitarna och när jag sist gjorde köttfärslimpan kryddade jag lite extra med chiliflakes och stark paprika. Jag lindande också fyra baconskivor runt limpan och de sista 3 minuterna i ugnen satte jag på grillfunktionen för att få baconet knaprigt.
Inget av detta är nödvändigt, limpan är god utan extra kryddning också.

Tack för kommentarerna på förra inlägget!
Jag måste tillägga att den alltför ofta utskällda sjukvården på alla plan fungerat helt fantastiskt fint för pappa och jag har stora förhoppningar för att det får fortsätta så!

Nu är det härlig lördag och gårdagkvällens oväder med snö och stormvindar har lagt sig lite, nu är det bara grått och lite blåst. Hoppas hinna med en lång promenad i mina nya kängor...

Ha en fin dag!


2 kommentarer:

  1. Hittade till din fina blogg idag, härliga bilder du tar! och vilken fin kolonistuga!!!!Ha en fin helg och välkommen att titta in hos mig.
    /Lotta

    SvaraRadera
  2. Köttfärslimpa tillhör favoriträtterna här och vi har av och till gärna bacon på också.

    Här har vi faktiskt kanonfint väder idag. Ca 0 och sol från klarblå himmel. Det är nog en del vind tror jag. Har bara varit ute en liten snabbsväng mellan huset och bilen men jag ska ut en stund med Ronja snart.

    Kram!

    SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...