18 september 2012

Bukettapel


I altanrabatten


Såhär ser den ut, bukettapeln som ska bort.

Idag har jag googlat på den och plötsligt är jag osäker på om den verkligen ska gå till tippen. Tydligen ska den blomma överdådigt med vita blommor i maj-juni och man ska kunna beskära den hårt. Såg en bild på bukettapel som nästan hade formen av ett träd.
Här minns jag ingen blomning alls, fast det är nog inte konstigt alls, jag undrar om jorden någonsin förbättras. Med lite omvårdnad kan den förhoppningsvis bli så vacker som på bilder jag sett.

För det kanske blir så att bukettapeln får ersätta den hemska ölandstoken som är planterad som en mindre häck på tvären i tomtens hörn för att förhindra att folk genar över baksidan och alldeles för nära vår altan. Den planteringen är gjord av första ägaren till huset och problemet med "genare" hittade jag i  ett styrelseprotokoll från 1998, året då huset byggdes. Egentligen tillhör ölandstokhäcken inte vår tomt, men det är nog så att vi ansvarar för den.

Ja, med alla hemmatid jag haft har jag funderat mycket över hur vår lilla trädgård ska se ut och det börjar ta form i mitt huvud nu. Nu längtar jag efter tid och ork att ta itu med alla projekt. Imorgon ska jag jobba och om det inte tar alltför mycket kraft att komma igång igen kanske en del av helgen kan spenderas åt att realisera en del av planerna.Jag har varit extremt dålig på att tacka för alla fina kommentarer ni lämnar, pinsamt, men jag gör det nu:

Tack och kramar till er alla för att ni finns därute, ni gör mitt liv rikare!


2 kommentarer:

 1. Låter som en mycket bra plan tycker jag! Hoppas du får massor av energi så du orkar sätta igång.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Ja, man får ju se det positiva. Du hinner planera trädgården.

  Jag har en bukettapel som är jättefin. Den blommar på våren, eller tidig sommar, med vita blommor och nu har den mängder med små rödorangefärgade bär/frukter. Kanske värt att låta den stå ett år till?

  Kram o lycka till med jobbstarten i morgon!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...