6 november 2012

Kastanj fram till advent

Med mössan på!


Ännu ligger de där, kastanjerna, på matbordet, men snart ska de bytas ut mot juligt pynt.
Jag har skrivit det förr, jag längtar till att få börja pynta.
Från Illum i Köpenhamn fick några kitschigt glittrande, kopparfärgade hjortar (eller är det renar?) följa med hem och de får nog ersätta kastanjerna redan till advent, annars sparar jag på pyntandet till dagen före julafton.
Jag hänger förstås upp adventsstjärnor och ställer fram ljusfat med adventsljus. En liten gran ska nog också få välkomna på atriumgården, men den 23 december ska det glittra och glimma i varje vrå!

Jag har en känsla av att allt fler startar sitt julpyntande i samband med första advent, många tar till och med in granen då.

Hur gör du? Advent eller senare?

6 kommentarer:

 1. Jag tar in julpynt vid advent men inte granen den klär vi kvällen före jul. Längtar också. Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Första advent...senast. Vill att det där stämmningsfulla, doftande och mysiga ska räcka länge. Å andra sidan pyntar jag inte så mycket nu när barnen blivit stora. Brukar vilja ta bort allt direkt efter jul för då...då kommer ljuset och våren igen.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Eftersom vi har riktig gran får den vänta till ett par dagar innan jul annars barrar den innan julafton. Julpyntet i övrigt börjar så smått vid advent men då mest med med ris och liknande utanför dörrarna tex. Tomtarna (som blir färre och färre) kommer vid Lucia ungefär.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Nej, jag sparar nog julpyntet till lite senare! Men advent är härligt med alla ljus som lyser upp vintermörkret!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bild! Å, visst längtar jag till jul men pyntet för vänta tills åtminstone 24 november!

  SvaraRadera
 6. Nä granen får vänta till några dagar innan julafton, men pynt i övrigt kör jag redan nu lite försiktigt... Om man nu kan kalla julblommor och grenar från naturen julpynt... :)

  Men helgen innan första advent, iaf dagarna innan ska det var färdigtpyntat! Jag tar ju hellre bort det i mellandagarna och börjar tidigt sån är jag :)

  Kram till dej!

  SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...