22 februari 2012

Surdegsbröd


En rågvariant

Någon som minns hur jag skrev att jag höll på att göra en egen surdeg? Vatten och mjöl gosas ihop i rumstemperatur och matas med mjöl då och då och efter några dagar skulle man ha sin egna surdeg som förvaras i kylskåp och klar att används vid behov. Så enkelt!

Icke!

Bakade på sörjan jag fick...tre gånger...det blev inget matbröd, det blev tegelstenar!

Nyss upptäckte jag att det fanns surdeg på påse, både på råg och vetemjöl och häromdagen gjorde jag matbröd på på rågsurdegen och rågmjöl. Enkelt och så gott! Man bör ha gott om tid på sig kanske, det tar nästan 4 timmar innan man har ett bröd på bordet. Absolut värt att vänta på!

Har ett bröd kvar i frysen, det blir gott till en cremé ninon ikväll!




4 kommentarer:

  1. Har aldrig testat surdeg, få nog göra det. Ser riktigt gott ut!

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om surdeg på påse! Har jag inte vetat om - eller ens letat efter. Ska jag absolut testa!
    Ha det bra!
    Lena

    SvaraRadera
  3. Åhh ser underbart goda ut!! Har gjort massa försök o "han" har lixom INTE blivit sur hihi! jag får helt enklet göra ett nytt försök =), men dina ser superduper goda ut!!
    kramkram

    SvaraRadera
  4. Åh vilket kanon tips! Surdeg på påse det måste testas. Jag har försökt det där med att göra surdeg, det funkar inte för mig. Men om det finns färdigt....ja det borde ju jag också kunna klara!

    SvaraRadera

Tack, fina du, för att du tänker om mitt inlägg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...