29 februari 2012

Skottdag


På heldagsutflykt med barnen

Och vilken dag! En hel dag med barn och fin kollega ute i natur. Sol, värme, vindstilla och härligt lerkladdig mark. Lunch på sittunderlag, maten smakar underbart och kinden blir alldeles solvarm...vilket jobb jag har!

Hemma finns fyra tonåringar som ska sova över, men innan dess ska de gå på restaurang och äta middag. Så stor är man när man snart fyller 14 år. Jag tar med maken på en annan restaurang och firar att våren känns så fin just idag.

Hoppas er dag också är fin!



Inspiration


Foto: http://ikea.se/livethemma

Tack Ikea för att du sänder mej så inspirerande bilder! Och särskilt glad blir jag eftersom jag inte har egna bilder att visa.

Just nu håller jag på att planera den lilla, lilla trädgården vi kanske kommer att ha någon gång på senvåren. För sån är jag!
När jag ser något som kan vara eller bli vårt börjar jag genast planera ett liv där och huset vi ska se i helgen har bara blivit bättre ju mer vi funderat på saken. Nu hoppas vi att det är så fint som vi tror och att det bara är vi som kommer på visningen så vi slipper en plågsam budgivning.
Vi har varit i samma situation förut, budgivning som gått överstyr, och vi hämtar oss ganska fort, planeringen innan vi egentligen vet är bara härlig.

"Trädgården" som egentligen är en stensatt atriumgård, en trädäckad uteplats och en rabatt är väldigt liten och jag tänker att i en sådan måste man odla i krukor och lådor. Jag har googlat en hel del och det finns mycket fint man kan ha i krukor. Vad säger ni om detta; Pelaräpplet Dzin som blir ca 50 cm i diameter och tre meter högt, Japansk blodlönn, dvärgsyren, Klematis Alba Plena och Maackia amurensis?

I just den här trädgården kanske man kan ha ett väggväxthus?
Och odla tomater, chili och kryddor i stora lådor...kanske kan rabatten ut mot allmänningen göras om till ett hallonland med olika sorter så man kan skörda långt in på hösten? Jordgubbar i en låda?

Ja, ni ser hur jag håller på! Så härligt!

Nu vill jag att ni håller alla tummar för att söndagens visning inte blir en besvikelse!




28 februari 2012

RÖDA tulpaner!


Så fina

Veckans bukett består av rödrosa tulpaner. Jag köpte dem mest för formen, blomman är fransig och olik de jag brukar köpa.

Idag önskar jag oss alla Marior Grattis på namnsdagen. Är helt säker på att många fler än dottern och jag heter så!

På återseende!


27 februari 2012

Lådor


Foto: http://ikea.se/livethemma

Jag har skrivit om lådväggar förr, här och här, och detta är ännu en variant från Ikea. Tittar man noga ser man att lådorna är ihopsatta med vanliga pappersklämmor.

Om jag får en ny arbetsplats i en ny bostad ska jag ha en lådvägg!


Boktipset!


Just nu på nattygsbordet

Nu ska ni få veta ytterligare en sak om mej: Jag läser böcker varje dag! Med läsglasögonen på!
Och bokrean som pågår nu besöker jag förstås. Årets skörd har ännu så länge bara givit Anne Holt, Arnaldur Indridason och en bok om 100 pioner. I normala fall brukar jag köpa runt 15 böcker på rean så jag har definitivt inte handlat färdigt än.

Jag läser gärna deckare, även om Helena von Sweigberghs bok som jag just nu läser inte alls är en sådan.
  Och egentligen är mina favoritböcker inte deckare."Nu vill jag sjunga dej milda sånger" av Linda Olsson är en av dem, "Sophies val" av William Styron en annan. Sedan finns ju också fina "Svinalängor" av Susanna Alakoski och "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. För att inte tala om Inger Alfvén, Doris Lessing, Nadine Gordimer...

Hoppsan, ser att jag bara nämnt kvinnliga författare förutom Styron och måste därför berätta om boken jag senast avslutade. Den heter "En dag" och är skriven av David Nicholls. Boken berättar vad som händer den 15 juli under 20 års tid och skildrar vänskapen mellan Emma och Dexter. Jag tyckte den var extremt trög att komma in i och var nära att ge upp, men är otroligt glad att jag kämpade på.

Nu längtar jag efter att få läsa hur det går för Anna och Mats, just skilda och med delad vårdnad av de båda barnen!

Önskar dej en fin måndag!




26 februari 2012

Klart!


Ett litet hörn

Vilken tid allt tar. Vi har jobbat med dotterns rum mest hela dagen och allt borrande ställer till problem. Minsta felmärkning på väggarna och man får börja om.Två av väggarna är dessutom av betong och det kräver en borrhammare för att få hål.
TV:n och hyllan som man kan se i  spegeln sitter på en sån vägg. Där är också fönsterväggen där rullgardinen sitter. Gillar INTE betongväggar!
Nu har dottern piffat klart, men eftersom det är mörkt ute får jag vänta med att ta bilder där.

Önskar er en fin söndagskväll!



En tjuvtitt!


På den nymonterade byrån står den nya spegeln

Hon gjorde det, monterade byrån själv. Idag fortsätter fixandet i tonårsrummet. Hon vet hur hon vill ha det!



25 februari 2012

Projekt tonårsrum



 Röd vägg blir vit

Nu är målandet klart! Av dottern själv!

Och jag är glad och stolt att hon vågar och vet att hon kan. Just nu håller hon på att på egen hand montera en ny byrå. Ni vet en sån där som kommer i byggsats och innehåller en hel massa skruvar. Det går säkert bra det med!

Nu är rummet vitt och fräscht och imorgon ska hyllor, rullgardin, speglar och TV monteras upp igen.
Sedan kommer det roliga piffandet. Igår var vi på stan och hon köpte nya lakan, en härligt stor kudde, ljusstakar och ljuslyktor. Och jag är helt säker på att rummet kommer att bli riktigt 14-årsfint!
 
Tack fina ni för underbara kommentarer.
Ja, det är slitit ibland och det är som någon skrev viktigt att ha någon man kan anförtro sig till. Det har jag och utan den lilla familjen som stått ut med mycket hade jag inte klarat mej.
Bloggen har också varit ett andningshål att fly till när jag inte orkat annat. Och något som är som vanligt när allt annat gungar!

Nu ser vi på mello och hoppas vi får höra något bra denna gång!





Pärlisar och projektstart


Alltid vita

Godmorgon ni fina!
I väntan på "förebild" av dotterns rum får ni hålla till godo med säsongens sista (?) pärlhyacinter. De känns på något sätt lite vintriga och nu har jag bestämt att jag inte ska köpa fler denna säsong.

Idag är det alltså start för målning av dotterns rum. Den minnesgoda vet att det var många veckor sedan hon på eget initiativ började förbereda rummet, läs här, och inte förrän nu har jag haft ork att hjälpa henne.
Den tappade orken har flera orsaker, en är den stora oro för pappa jag alltid bär på numera och som jag inte vant mej vid. Att hans liv har tagit en annan väg än vi önskat honom har varit och är chockartat. Mitt in den sorg vi, syster, jag och våra familjer känner, har jag hela tiden kämpat för att inte låta den ta överhand på jobbet, jag tror inte jag visat hur jag mått och det kräver också sin energi.
Priset jag betalat är sömnlöshet, en helt ny erfarenhet, och min familj har fått möta en ganska trist, trött, håglös och grinig fru och mamma.

Nu känner jag att jag sakta är på väg tillbaka och jag startar med att hjälpa dottern att göra hennes rum fint.

Jag känner Livslust igen!


Ha en fin lördag, vi ses!

24 februari 2012

Så här är det!


Och helgens projekt är målning av dotterns rum!

Ha det fint!




Vår i Stockholm


Issmältning

En dryg månad låg isen tjock och fin på vår lilla insjö, nu har den smält intill strandkanten och den plogade banan är vattenfylld. Ser ni spåren av en barnvagn, den kördes nog på isen för bara någon dag sedan.

Så fort det gått, här har varit plusgrader sedan helgen och det känns som om våren är på väg. Jag är lite rädd bara för att det ska bli kallt igen, det vill jag verkligen inte.

Inspirerad av vårkänslorna har jag fortsatt mitt odlande, igår köpte jag en ny sort tomater OCH den vackra Jätteverbenan. Verbena verkar så svår att odla att jag inte kan låta bli att prova. Så glest står det, hur lätt är det med frön som knappt är synliga?
40% grobarhet verkar lite, undrar hur många av mina, om några alls, kommer att gro. Jag har inte ställt dem i kylskåpet eller ute i kyla, mina står i det kalla sovrumsfönstret. Håller tummarna för att det funkar.

Idag är det ljuvlig solig fredag och jag har nog aldrig känt ett större behov av ledighet än just nu. Önskar jag kunde ta sportlov med dottern, även om hon tycker det är skönt att vi jobbar så hon kan skrota runt som hon vill.

Önskar er alla fina, en härlig fredag och en vacker helg!









Tack för fina tips angående London, har sparat dem i en Londonmapp!

23 februari 2012

London i vår


Från förra årets resa

Nu har dottern och jag beställt resa till underbara London. Vi åker den 27 april och kommer hem den 1 maj. Den sista april fyller dottern 14 år (hjälp, vad tiden går!) och då ska hon få bestämma helt vad vi ska göra, jag antar att det blir en dag av shopping, lunch på Subway och middag på fin restaurang.
En dag ska vara min och jag vill gärna besöka inredningsbutiker och nu efterlyser jag tips på några måsten.
Vi ska bo på Lancaster gate, som ligger alldeles vid den nord/västra delen av Hyde Park, så känner ni till butiker i närheten är det ju bra. Om vädret är bra kommer jag föreslå en picniklunch i parken och middag på den indiska restaurangen jag var på förra året (om jag hittar dit vill säga).

Så skönt det är att ha en resa att se fram emot!
Nu börjar vi också planera för sommarsemester så smått. Österlen, Gotland, Göteborg 4 juli för att se Madonna, Sylarna för en fjällvandring, en charter till värme...det finns mycket att se och göra, att välja emellan...vi har ett tag på oss att bestämma.



22 februari 2012

Surdegsbröd


En rågvariant

Någon som minns hur jag skrev att jag höll på att göra en egen surdeg? Vatten och mjöl gosas ihop i rumstemperatur och matas med mjöl då och då och efter några dagar skulle man ha sin egna surdeg som förvaras i kylskåp och klar att används vid behov. Så enkelt!

Icke!

Bakade på sörjan jag fick...tre gånger...det blev inget matbröd, det blev tegelstenar!

Nyss upptäckte jag att det fanns surdeg på påse, både på råg och vetemjöl och häromdagen gjorde jag matbröd på på rågsurdegen och rågmjöl. Enkelt och så gott! Man bör ha gott om tid på sig kanske, det tar nästan 4 timmar innan man har ett bröd på bordet. Absolut värt att vänta på!

Har ett bröd kvar i frysen, det blir gott till en cremé ninon ikväll!




21 februari 2012

Veckans bukett


Återanvända Ranunkler

De kostar en del, Ranunklern, men om de ska vara såhär hållbara är de värda varenda krona! Dessa förgyllde även förra veckans tulpanbukett.
Tulpanerna kom den fine maken hem med, samma dag som jag sagt att de gamla nog gjort sitt! Det är omtanke och kärlek!

Vet inte om ni märkt det, men på tisdagar försöker jag visa er en bukett snittblommor. Jag tycker att just tisdagar behöver något extra, dagen är liksom ingenting.
Inte veckans första dag som måndagen, blir inte som onsdagen kallad lillördag eller är dagen före den efterlängtade högstatusdagen "fredagsmys"fredagen. Hur vi tänker om helgen behöver jag väl inte ens nämna här?

Och något extra är för mej just nu snittblommor och jag bjuder er på mina och hoppas tisdagen blir fin.

Ett stort TACK till mina trädgårdsmentorer, denna gång Marina och Pilgrim, för ovärderliga råd. Det skulle inte bli någe´ bra utan er.
Rusade upp till mina små plantor när jag läst hur jag ska behandla chili- och tomatplantorna och fyllde på med mer jord så de står med hjärtbladen just ovanför jordytan. Nu ska de nog bli bra!

Idag är en lång dag med möten. Först med stroketeamet hos pappa, sedan pedagogmöte på jobbet. Hoppas vi ses här lite senare.

Kramar till er alla!

20 februari 2012

Omskolning


Första omskolningen

Nu har novisen Lena varit igång!
Jag skolade om hälften av chili- och tomatplantorna igår och satt dem i gigantiska plastkrukor. Om det var för tidigt har jag hälften kvar.
Och eftersom jag fick några tomma småkrukor över sådde jag basilika och koriander.

Vallmon Coral Reef sådde jag på en stor jordbädd (fröna är små, knappt synliga) och jag tog ur några få och satte i egna krukor. Vad jag ska göra med de andra hundra som grott vet jag inte.

Plantorna står på mitt tillfälliga plantbord, benbockarna från Ikea och ett hyllplan, i ett svalt rum på övervåningen. Det är trångt men funkar ganska bra.

Hoppas veckans första dag varit fin!






Shuffle och sista inlägget från möbelmässan!


Bordet Shuffle, design Mia Hamborg för danska &andTradition har vi sett såhär förr.



Svartlackat var det en nyhet för mej. Så läckert!

Bordet, som påminner om stapelleksakerna i trä från Brio, bestämmer man själv hur det ska se ut. Stapla delarna som du vill på centrumpinnen. Alla eller bara några få.
Kul, tycker jag!
Detta är de sista bilder från möbelmässan i Älvsjö!

Det har varit roligt att få visa egna bilder som kanske har inspirerat lite. Det är ju inte tillåtet att "ta" bilder från nätet oavsett om man länkar till företaget eller ej. Det enda som gäller är att publicera bilder om man fått tillstånd, eller om man tar dem från sidor som lägger upp bilder för just det ändamålet. Jag har varit i direktkontakt med några företag som givit tillstånd och det är bara såna bilder ni kommer se här om jag inte tagit dem själv förstås!
Tidigare, för många inlägg sedan, publicerade jag "snodda" bilder då och då och det skäms jag för idag. Till mitt försvar måste jag säga att jag inte visste bättre förrän jag gått min IT-utbildning,via skolverkets PIM. Önskar jag kunde be om ursäkt för mina stölder!

För övrigt är jag just nu väldigt lycklig! Jag sprängde den magiska gräsen om fler än 100 läsare igår och fick återigen så fantastiskt fina kommentarer av er. Det betyder så oerhört mycket för mej och särskilt nu när jag har det lite stökigt i mitt liv (ni vet, det där om pappa, som man kan läsa om här, här och här, för en uppdatering). Förundras över att ni kommer tillbaka och vill ta er alla i famn...
...och så skäms jag för att jag inte ger er de kommentarer ni alla förtjänar. Skrivandet om det vackra och positiva i livet, som jag behöver fokusera lite extra på nu (för det finns ju alltid där, det gäller att öppna ögonen och se), tar kraft och tid. Men jag läser er alla och ger er här en stor kram!

Nu är det härlig måndag och en vecka närmare våren, som jag längtar!



19 februari 2012

Söndag


Bättre?
Jämför med detta!

Det var nog bra att vakna med tuppen, dagen fick plötsligt så många timmar!

Ikeabesöket resulterade i ny pläd, en enfärgad svart denna gång, mjuk och skön att svepa in sig i om det blir kallt igen. Dessutom köpte jag benbockarna jag visade här, de som ska bli odlingsförvaring med en bordsskiva på. Maken valde ut en stor gryta som han behöver till alla goda grytor han bjuder oss på.
På hemvägen körde vi förbi pappa och lämnade god mat till honom. Så lite som gör så gott!

Vi har avslutat eftermiddagen med en två timmar promenad i snömodden, för att spana på lägenheten vi kanske ska titta på nästa helg. Täppan är nog lite väl snålt tilltagen för att det ska gå att odla något mer än lite kryddor till husbehov, kanske kan man få dit ett yttepyttigt hallonland och jag är osäker på om det räcker för mej. Måste fundera vidare på det.

Nu fortsätter söndagen, jag tror den avslutas med Wallander på 4:an.



Kramar



Godmorgon!


Hjärtan på tråd

Idag känns det som om jag är uppe med tuppen!
Familjen sover och huset är alldeles tyst.

Efter den goda middagen igår såg vi på melodifestivalen och vi är i det här fallet maken och jag. Dottern har sedan något år dissat hela den tillställningen.

Hörde ni någon NY låt? Utöver Mollys och Ranelids tyckte jag att de andra var varianter på låtar man hört förr och ingen enda kändes riktigt bra. Och det var inte Ranelids eller Mollys heller.
Kanske var det därför som jag, som i vanliga fall aldrig går och lägger mej före 12 (och gärna senare) blev så akut trött att jag lämnade allt och släckte lampan 22.40! Det har aldrig hänt att jag somnat så tidigt en lördag.

Nu är jag alltså uppe till en grå söndagmorgon, det töar och vägar och trottoarer är bruna.

Vad denna dag ska innehålla är jag osäker på, men hör och häpna, maken har föreslagit en tur till IKEA. Det är också en sak som aldrig hänt i vår familj.


Ha en fin söndag alla ni fina därute!
 
Camilla, den svart/vita pläden kommer från Ikea.

18 februari 2012

Ljuvliga lördag


Ny plats för favoritkuddarna blev på sängen


En annan, aldrig visad, sida av sovrummet

Ja det blev tid för kuddflytt idag!
Gillar verkligen era ärliga fina kommentarer om de rosa kuddarna, de mår i alla fall bättre utan de svartvita kuddarna som nu ska få bo i sovrummet.

Dagen gav också tid för den där långa härliga promenaden med fina vänner in till favoritpuben i stan. Promenaden hem var inte lika trevlig, det regnade och blåste, men vi stretade tappert på!

Nu väntar helstekt entrecote och potatisgratäng i ugnen och innan vi äter det ska vi steka på några pigrimsmusslor som serveras med en basilikaolja. Mums!

Ha en fortsatt fin kväll!


Äntligen rosa och så fel det blev!


Nya kuddfodral

Ja, jag vill ju ha in rosa i mitt svart/vita hem och tog vägen förbi HM Home  häromdagen och köpte dessa väldigt rosa kuddfodral.

Agnes skrek av avsky när hon såg dem -"Mamma, du kan inte ha dem ihop med de svart/vita kuddarna och pläden är helt fel nu!"

Och jag är böjd att hålla med! Suck!

Vill ha de rosa överdagen och måste hitta något som passar ihop med dem. Och en ny pläd.
  De svart/vita kuddarna kan få vara i sovrummet tillsammans med kuddar klädda i vitt linne. Ja, det kan bli fint!

Lördag förmiddag och vad passar väl bättre än att städa och fixa lite med kuddar då...



17 februari 2012

Ny lampa?


 Av trasmattegarn



Av bomullsgarn

Mer från helgens mässa, varsågoda mina vänner!

Och lite inspiration om du inte vet vad du ska göra av den stundande helgen. Jag vet att jag inte ska göra någon lampa och jag vet faktiskt inte än vad jag ska göra alls.

Som vanligt ska vi väl gå ett varv med dammsugaren i alla fall, sortera lite tvätt och kanske ska jag skola om någon chiliplanta. Det står på fröpåsen att de ska omskolas när de går att hantera, hur vet jag när de är det? Pilgrim, hjälp!

Nu ska jag strax gå till jobbet och önskar er alla en fin fredag!
 
(Varför blir trasmattegarn rödmarkerat, vad heter det egentligen? Ni vet såna där remsor av tyg som man gör nystan av och använder när man väver trasmattor.)

16 februari 2012

Vild och vacker


Helt ostyrig- me like!

Lovade en bild på tulpan/ranunkelbuketten från veckan. Fullständigt vild pryder den soffbordet. De här tulpanerna åldras vackert, ofta torkar bladen nästan ihop eller blir alldeles gula men de här håller stilen.

Idag tog jag en tur till Weibulls för att köpa plastkrukor till plantor som väntar på omskolning. Det var många år sedan jag hade odlingar på gång och jag har gjort mej av med plastkrukorna man får när man köper nya växter, ångrar det nu.
Köpte också fröer till basilika och koriander, tänker mej några krukor i köksfönstret och på balkongen under sommaren.

Dagens middag var en riktigt enkel måltid, stuvade makaroner och stekt falukorv, men oj så gott!
För att balansera upp det ringa näringsinnehållet serverade jag också broccoli, tomater, röd paprika och kidneybönor och så känner jag mej lite duktig!

Kramar och stort tack för alltid fina kommentarer, de värmer och jag bär dem med mej.





Ranunkel



I makens röda AllaHjärtansDags tulpanbukett



I veckans tulpanbukett


Har helt förälskat mej i Ranunkel! Så fantastiskt vacker!

Den är inte precis ny för mej, men plötsligt ser jag hur vacker den är.

Köpte säsongens första till den vita tulpanbuketten, knoppiga och ganska anspråkslösa. Efter några dagar är de nu helt utvecklade, skira och fina.
  Häromdagen köpte jag några till de röda tulpanerna jag fick av maken.
  Nu väntar jag på att dessa buketter ska blomma klart så jag kan köpa  rosa tulpaner och rosa ranunkler!

Idag kommer jag hem medan det är dagsljus fortfarande och jag hoppas jag kan ta en helhetsbild av den något bedagade vita tulpanbuketten.

Till dess, kramar på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...